AlazSpr

Çalışkan
18 yaşındayım. 3-4 yıldır yazılım sektöründe çalışıyorum. Resmi ve kurumsal firmalarda web developer olarak görev aldım. Geçen sene mezuna kaldım üniversiteye gitmedim. Bu sene gitmeyi düşünüyorum. Ancak artık web geliştirme yerine derin öğrenme ve oyun programlama alanlarına yönelmek istiyorum. Çünkü çalıştığım firma küçülmeye gittiği için çıkışım verildi ve şu an sektörde iş bulmak çok zor. İşimi yapay zekaya entegre ettim ve vibecoding alanında ürünler geliştiriyorum.

Bununla birlikte, yalnızca yazılım alanında kalmak istemiyorum. Yazılım girişimlerimi geliştirirken aynı zamanda yazılım dışındaki bir sektöre de adım atmak, farklı alanlarda gelir modeli yaratmak ve kendimi daha çok yönlü geliştirmek istiyorum.

Bu nedenle merak ettiğim iki konu var: Yazılım dışında hangi sektörlerde çalışılabilir? Bir yandan AI ve oyun tarafına geçiş yaparken, diğer yandan farklı bir sektöre girmek sizce ne kadar mantıklı?
Yazılım yine ana mesleğim olacak sadece farklı bir sektörde de bulunmak istiyorum.
Bu süreç hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde asla sektör değiştirmemeni tavsiye ederim. Çünkü 4 yıl ayırıp geliştirdiğin bilgi birikimini bir kenara bırakıp radikal bir kararla sıfırdan başlayacağın bir sektöre yönelmen Hollywood filmlerinde satılan ucuz bir tavsiyeden ötesi değil.
Alanında iyi yerlere gelmiş her insan var olan bilgisini geliştirmenin ve üstüne koymanın peşinde olmuş fakat bu bir zorunluluk ise mecburen adapte olman gerekiyor.
Yapay zeka sizin sektörü ne kadar etkiler bilen arkadaşlar buraya yazar.
Yaşın genç yeni bir sektöre de atılsan güzel kariyer yapabilirsin fakat ana fikri unutma, daldan dala atlamak çok iyi bir fikir değil.
(Tamamen benim fikirlerim bunlar.)

Normalde asla sektör değiştirmemeni tavsiye ederim. Çünkü 4 yıl ayırıp geliştirdiğin bilgi birikimini bir kenara bırakıp radikal bir kararla sıfırdan başlayacağın bir sektöre yönelmen Hollywood filmlerinde satılan ucuz bir tavsiyeden ötesi değil.
Alanında iyi yerlere gelmiş her insan var olan bilgisini geliştirmenin ve üstüne koymanın peşinde olmuş fakat bu bir zorunluluk ise mecburen adapte olman gerekiyor.
Yapay zeka sizin sektörü ne kadar etkiler bilen arkadaşlar buraya yazar.
Yaşın genç yeni bir sektöre de atılsan güzel kariyer yapabilirsin fakat ana fikri unutma, daldan dala atlamak çok iyi bir fikir değil.
(Tamamen benim fikirlerim bunlar.)
Evet katılıyorum.Yazılımdan tamamen ayrılmayı düşünmüyorum ana işim olacak.Ama sadece yazılıma takılı kalmak kötü olabilir.Artık çok hızlı gelişen sektör ne olabileceği belli olmuyor.Farklı bir sektörde ek işim olabilir diye düşündüm.

Hocam selamlar öncelikle yine dijitalde kalmaya devam edin ve oyun geliştirme vb. konulara yönelebilirsiniz. Size sorum 18 yaşınızda iş nasıl buldunuz, nasıl yaptınız ve nasıl kabul aldınız? Sorunuza tekrar dönersek dijitalde kalın oyun geliştirmeye, web geliştirmeye, program yazmaya devam edin. Yukarıda hocamın da dediği gibi farklı alana yönelmek filmlerden ibaret ve biz ABD'de yaşamıyoruz. Kısacası olduğunuz yoldan devam edin.

Hocam selamlar öncelikle yine dijitalde kalmaya devam edin ve oyun geliştirme vb. konulara yönelebilirsiniz. Size sorum 18 yaşınızda iş nasıl buldunuz, nasıl yaptınız ve nasıl kabul aldınız? Sorunuza tekrar dönersek dijitalde kalın oyun geliştirmeye, web geliştirmeye, program yazmaya devam edin. Yukarıda hocamın da dediği gibi farklı alana yönelmek filmlerden ibaret ve biz ABD'de yaşamıyoruz. Kısacası olduğunuz yoldan devam edin.
14 yaşından beri kodluyorum ve meslek lisesinde bulunmak benim için avantajdı ve yine okul döneminde hem staj hem ek iş ve freelance işler sayesinde gelir elde ettim.Projelerim yaşıma göre güzeldi ve alt sınıflara ai hakkında 80 dk ders vermiştim sunum yapmıştım.Hem sosyal medya yönetimi hem yazılım yaptım.Yazılım yine ana mesleğim olacak sadece farklı bir sektörde de bulunmak istiyorum.

Kodlamaya nereden başladınız ve freelance olarak ne hizmeti sunuyordunuz? Yanlış anlamayın merak ediyorum bende o işlere girmek istiyorum.