ALCYONEUS
Uzman
Ne olacaktı reis, seni iki günde sabancı'ya CEO mu yapmaları lazım? Bu cümle tamamen bu anlama geliyor çünkü insanlar yıllarca emek verip bir yerlere geliyor.
“Direkt CEO arıyoruz.” diye iş ilanı açıldığını gördün mü hiç?
Kimse sabancıda CEO olmak istemiyor benim demek istediğim zaten bu küçük ünvan dediğim amir denetimci müdür müdür yardımcısı gibi şirketin yönetimini ve iç işleyişini sağlayan ve şirket kurup işletme yetkinliğine sahip insanların gidip şirket bekçiliği yapıyor olması küçük firmalarda üç kuruş para alırlar büyük firmalarda milyon alırlar ama baktığında kendilerine ait olmayan şirketi yönetip kurucusuna para kazandırırlar sade bir çalışma alanının olması ve o işte ilerlemek daha mantıklı benim demek istediğim buydu.
Yani yıllarca çalışıp bir yerlere gelmektense kendine ciddi anlamda bilgi katabileceğin bir firmada yıllarca aynı pozisyonda ya da o kısmın amiri olarak çalışmak en mantıklısıdır. Bunu şöyle izah edeyim:
Baykar da mühendis olarak saha da mı çalışmak istersin yoksa sabancıda beyaz yaka olarak masa başı işte mi çalışmak istersin? İkisinin de maaşı aynı olsun.
Cevap: Baykarda sahada montaj kısmında mühendis olarak çalışmayı tercih ederim. Haa şunu da söyleyeyim illa mühendis olunacak diye bir şey de yok bana kalırsa teknisyen/tekniker olmak bile ilk baştakine göre daha iyidir.