REAPER

Uzman
İyi akşamlar, bilgisayarım "Dosya geçmişi sürücünüzü yeniden bağlayın." hatası veriyor, Denetim Masası'ndan düzeltmeye çalıştım olmadı, bilgisi olan var mı?

Ekran Görüntüsü (6).webp

Ekran Görüntüsü (7).webp

Ekran Görüntüsü (8).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi akşamlar, bilgisayarım "Dosya geçmişi sürücünüzü yeniden bağlayın." hatası veriyor, Denetim Masası'ndan düzeltmeye çalıştım olmadı, bilgisi olan var mı?

Eki Görüntüle 166984
Eki Görüntüle 166985
Eki Görüntüle 166986
"Dosya Geçmişi Sürücünüzü Yeniden Bağlayın" hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Sürücüyü Kontrol Et:
- Harici bir sabit disk kullanıyorsanız, USB bağlantısını kontrol edin. Farklı bir USB portuna takmayı deneyin.
- Sürücünün bilgisayara düzgün bir şekilde tanınıp tanınmadığını kontrol edin. Diğer cihazlarda çalışıp çalışmadığını test edin.

2. Disk Yönetimi'ni Kontrol Et:
- "Başlat" menüsüne sağ tıklayın ve "Disk Yönetimi"ni seçin.
- Burada sürücünüz görünüyorsa, sağ tıklayın ve "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir" seçeneğinden yeni bir harf atamayı deneyin.

3. Dosya Geçmişi Ayarlarını Kontrol Et:
- "Ayarlar" > "Güncelleme ve Güvenlik" > "Yedekleme" bölümüne gidin.
- Dosya Geçmişi'nin açık olup olmadığını kontrol edin. Açık değilse, tekrar açmayı deneyin ve sürücüyü seçin.

4. Sürücü Hatalarını Düzenleyin:
- Komut İstemi'ni yönetici olarak açın.
- Aşağıdaki komutu yazarak Enter'a basın:
Kod:
     chkdsk X: /f
(Burada "X" sürücünüzün harfi olacaktır; doğru harfi girdiğinizden emin olun.)

5. Sürücüyü Yeniden Bağlayın:
- Bilgisayarı kapatıp açın ve tekrar bağlayın.
- Harici sürücünün düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

6. Güncellemeleri Kontrol Et:
- Windows'un güncel olup olmadığını kontrol edin; güncellemeleri yükleyin ve yeniden başlatın.

Eğer sorun devam ederse, farklı bir harici sürücü kullanarak durumu test edebilir veya bağlı olduğunuz sürücünün formatını kontrol etmenizi tavsiye ederim.