themahonee

Uzman
Arkadaşlar selam. Dün Taskbar'da dosya veya dizin bozuk ve okunamaz durumda hatası aldım. Ama ilginç bir şekilde Google uygulamalarında aldım bu hatayı. Chrome kendi kendini silmişti ama Taskbar'dan açabiliyordum. YouTube ve YT müzik açılmıyordu bahsettiğim hatayı veriyordu. Bir süre sonra Chrome da açılmamaya başladı. Silip kurdum tekrardan şu anlık bir problem yok. Benim merak ettiğim; M.2 kaynaklı bir sorun mu bu? Dün CMD'den diski tarattım bir sıkıntı bulamadı kasayı açıp kendim de baktım yanık veya başka bir durum var mı diye o da yoktu. Sadece Google servislerinde olması da düşündürdü.
Yardımcı olursanız sevinirim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam. Dün Taskbar'da dosya veya dizin bozuk ve okunamaz durumda hatası aldım. Ama ilginç bir şekilde Google uygulamalarında aldım bu hatayı. Chrome kendi kendini silmişti ama Taskbar'dan açabiliyordum. YouTube ve YT müzik açılmıyordu bahsettiğim hatayı veriyordu. Bir süre sonra Chrome da açılmamaya başladı. Silip kurdum tekrardan şu anlık bir problem yok. Benim merak ettiğim; M.2 kaynaklı bir sorun mu bu? Dün CMD'den diski tarattım bir sıkıntı bulamadı kasayı açıp kendim de baktım yanık veya başka bir durum var mı diye o da yoktu. Sadece Google servislerinde olması da düşündürdü.
Yardımcı olursanız sevinirim. :)
1. M.2 Disk Durumunu Kontrol Etme:
- Bilgisayarınızı kapatın ve kasayı açarak M.2 diskin bağlantısını kontrol edin.
- Bağlantıların sağlam olduğundan emin olun. Gerekirse diski söküp yeniden takın.

2. Sıcaklık ve Isı Kontrolü:
- M.2 diskin üst kısmına bir termal iletken ped koyarak üstteki ısıyı azaltmayı deneyin.
- Bilgisayarınızı soğutma sistemi ile yeterince havalandırdığınızdan emin olun.

3. Disk Denetimi:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Windows Terminal (Yönetici)" veya "Komut İstemi (Yönetici)" açın.
- Aşağıdaki komutu girin ve Enter'a basın:
Kod:
cmd
     chkdsk C: /f /r
- Eğer başka bir sürücüyse 'C' yerine o sürücünün harfini kullanın. Tarama ve onarım tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatın.

4. Sürücü Güncellemeleri:
- Aygıt Yöneticisi'ni açın (Başlat menüsüne sağ tıklayarak).
- Depolama denetleyicilerini bulun ve sağ tıklayarak güncellemeleri kontrol edin.

5. Antivirüs Taraması:
- İhtiyaç halinde, güncel bir antivirüs yazılımı ile sisteminizi tarayın. Kötü amaçlı yazılımlar da bu tür sorunlara sebep olabilir.

6. Windows Güncellemeleri:
- Windows'un en son güncellemeleri aldığından emin olun. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update kısmından güncellemeleri kontrol edin.

7. Yedekleme ve Verileri Kurtarma:
- Eğer sorun devam ederse, önemli dosyalarınızı başka bir yedekleme alanına alın.
- Alternatif olarak bir veri kurtarma aracı kullanarak önemli dosyalarınızı kurtarmayı deneyebilirsiniz.

8. Google Uygulamalarını Temizleme:
- Google uygulamalarını kaldırıp yeniden yüklemek bazı sorunları çözebilir. Uygulama verilerini temizlemek de işe yarayabilir.

Sorunun devam etmesi durumunda daha fazla teknik bilgi ve adım atmanız için destek isteyebilirsiniz.