CyHaN_Atalay
Uzman
Bu dövme deri altına oluyorsa haram olmaması lazım. Dini kitapta direkt "haram" yazıyorsa da her şeye rağmen haramdır. Birde aslında niyetinde önemli olması lazım. Mesela sen vücudunu beğenmeyip dövme yaptıracaksan o da sıkıntı. Zira İslam dini mantık dinidir sürekli kitaba bağlı kalmak yerine mantıkta yürütmek lazım. Bir şey yazmıyorsa illa yapabilirsin manasına gelmez ve bazen yapmamakta gerektirebilir. He yapacağın dövme romantik olur veya seni motive edici "söz" olur başka herhangi bir şey olur düşünülebilir. Lakin ben olsam vücudumu "daha havalı" olsun diye dövme yaptırmazdım en fazla diğer verdiğim niyetlerle dövme yaptırırdım.
Dövme yaptırmayı bende düşünüyorum da işte araştırmak lazım. Dövme yaptıran öğretmene denk gelsem bile hani deri altımı değil mi onu bile öğrenemiyorum nedense. Hani sadece "evet deri altındaysa haram olmayabilir" gibi varsayımlar yapılıyor. Burada önemli olan deri altına yapılması ve vücudu daha iyi hale getirme niyetiyle yapılmamasıdır bence.
Ayrıyeten Elhamdülillah Müslümanım.
Dövme yaptırmayı bende düşünüyorum da işte araştırmak lazım. Dövme yaptıran öğretmene denk gelsem bile hani deri altımı değil mi onu bile öğrenemiyorum nedense. Hani sadece "evet deri altındaysa haram olmayabilir" gibi varsayımlar yapılıyor. Burada önemli olan deri altına yapılması ve vücudu daha iyi hale getirme niyetiyle yapılmamasıdır bence.
Ayrıyeten Elhamdülillah Müslümanım.