EmirBey

Becerikli
Ben kendi hayatımda belgesel izleyen, okumaya ve öğrenmeye gayret eden biriyim de tarih, din, felsefe, siyaset vs. Sorgulamakla araştırmakla takıntılı olmak arasında bir alaka var mı sizce? Dışarıda bisiklet sürmek, arkadaşlarla gezmek gibi hobilerimi yaparken de her zaman bu konuları düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne alaka hocam Allah aşkına.
IMG_20260206_111023.webp

Bir şeyin zararlı olmasının ölçütü olarak günlük hayattaki işlevselliğinizin etkilenip etkilenmediğine bakılır. Sizi bozan bir şey başkası için sıkıntı yaratmayabilir.

Çok doğru, alkolü haftada ayda 1 içenle her gün 1 kasa bitiren aynı mı mesela? O matematik.

Ben kendi hayatımda belgesel izleyen, okumaya ve öğrenmeye gayret eden biriyim de tarih, din, felsefe, siyaset vs. sorgulamakla araştırmakla takıntılı olmak arasında bir alaka var mı sizce? Dışarıda bisiklet sürmek, arkadaşlarla gezmek gibi hobilerimi yaparken de her zaman bu konuları düşünmüyorum.

Ben kendim çok araştırmacı bir insanım, çok sorgularım. Mesela tanrı var mı felsefe nedir o ne demiş bu ne demiş vb vb. veya günlük başıma bir olay gelir onu araştırırım, örneğin bir arı beni ısırsa arılar neden ısırır görevleri nelerdir? Koloni içindeki hiyerarşi nasıldır diye araştırırım ve bundan keyif alırım. Her şeyde olduğu gibi 'zararlı' sayılabilecek eşik dozdadır. Mesela ben şu sıralar pek oyun oynamıyorum. 2 3 günde bir bazen haftada 1 hikayeli oyuna girip 1 saate sıkılıp çıkıyorum. Onun dışında Full Instagram TikTok veya lichess. Ama şimdi benimle LoL bağımlısı olup her gün 10 saat LoL oynayan bir mi? Değil. Öyle düşünün, günlük yaşantınızı etkilemediği sürece her şeyi yapabilirsiniz.