Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xalionis

Uzman
Yer
Antalya
Merhaba, yeni aldığım RTX 5080 de DP kablosu bağlı olan monitördeki görüntüde eklediğim resimlerdeki gibi artifactlar oluyor. Bunun nedeni nedir? HDMI portunda böyle bir sorun yok denedim. Ekran kartının tüm DP portlarında aynı sorun mevcut. İlk önce monitörde sorun olduğunu sandım ama değilmiş. 2. PC'den DP ile bağladığımda bir sorun yok görüntü temiz ama RTX 5080'e DP ile bağladığımda bu kare kare olaylar oluyor. Kırmızı baloncuklu olan görsel direkt SS olarak alındı.

37055318-45A5-4AD9-BBB3-32CF9D87077F.webp

bc970b88-0f53-471a-9f6e-0055baf66245.webp

IMG_0177.webp

7aa47cd7-7904-46ff-8994-9fe27a6f5c07.webp

1da7845c-d2ac-495f-aafa-1df39719640a.webp

b784f4f5-787d-48c2-bed7-b6e4da610ad8.webp

@Ayhan Dönmez hocam RAM'lere yaptığımız ayarlardan olma ihtimali var mıdır şu an her şeyi sıfırladım normal EXPO açık Clear CMOS da yapmıştım. Bugün fark ettim bunları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
DDU ile driverı sildim. Şimdi görüntüde artifact yok, temiz. 581.57'yi yükleyip deneyeceğim. 5080'e geçmeden önce onu kullanıyordum.

Ya sürücü ile alakalı bir sıkıntı ya da dediğim gibi RAM ile oynayıp devamlı BSOD maruz kaldığında Corruption gerçekleşir. Mevzu bundan ibaret.

RAM ile oynadıktan sonra mümkünse DDU ile silip sıfırdan kurmak lazım sürücüyü. Akabinde belki Fresh OS ya da Windows onarım komutları denenebilir, tercih meselesi.
DDU ile deneyin, düzelmezse bu 5080 kartını diğer 5070'li PC'ye takıp deneyin. RAM ile oynadığında Corrupt dolayısı ile belki olabilir. Panel sorunu olup olmadığı SS yöntemi ile belli olur, sıkıntı panelde değildir. Firmware Update vs. yapın ya da monitörü sıfırlayın ek tavsiye.

Bir de her şeyi stok ayarlara çekin, BIOS ve GPU UV işlemleri Default kalsın. Clear CMOS gerçekleştirin tekrar. Düzelmezse son çare kartı diğer PC'de deneyin. Başka anlaşılmaz. @Xalionis

DDU ile driverı sildim. Şimdi görüntüde artifact yok, temiz. 581.57'yi yükleyip deneyeceğim. 5080'e geçmeden önce onu kullanıyordum.

Ya sürücü ile alakalı bir sıkıntı ya da dediğim gibi RAM ile oynayıp devamlı BSOD maruz kaldığında Corruption gerçekleşir. Mevzu bundan ibaret.

RAM ile oynadıktan sonra mümkünse DDU ile silip sıfırdan kurmak lazım sürücüyü. Akabinde belki Fresh OS ya da Windows onarım komutları denenebilir, tercih meselesi.

Çözüm

Driver'ı kurdum yine aynı sorun var.

Driver'ı kurdum yine aynı sorun var.

Bir önceki sürücüyü denediniz mi?

DDU ile driverı sildim. Şimdi görüntüde artifact yok temiz.

Bu şekilde belirtmişsiniz.

''DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth'' ve ''sfc /scannow'' komutlarını CMD yönetici açıp deneyin. Sizde tüm tuşlara basılacak herhalde, anlaşıldı. :) Kart ve sürücü kaynaklı sıkıntı var.

@Xalionis BIOS'tan PCIe x16 Link Speed Gen 4 alıp dener misin?

@Xalionis Çözünürlük kaynaklı sıkıntıları dışlamak adına 1080p ve 1440p ayrı ayrı deneyin.

Bir önceki sürücüyü denediniz mi?

Bu şekilde belirtmişsiniz.

''DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth'' ve ''sfc /scannow'' komutlarını CMD yönetici açıp deneyin. Sizde tüm tuşlara basılacak herhalde, anlaşıldı. :) Kart ve sürücü kaynaklı sıkıntı var.

@Xalionis BIOS'tan PCIe x16 Link Speed Gen 4 alıp dener misin?

@Xalionis Çözünürlük kaynaklı sıkıntıları dışlamak adına 1080p ve 1440p ayrı ayrı deneyin.

DDU ile silmeden önce en güncel sürüm yüklüydü. Ben 4080 Super ile 581.57 kullanıyordum, onun setup dosyası vardı. Onu kurup denedim onda da aynı sorun devam etti. Driver kurmadan önce görünmüyordu o artifactlar, driver kurunca yine başladı. 5080'i çıkardım, 4080 Super'i taktım onda da aynı sorun devam ediyor.

DDU ile silmeden önce en güncel sürüm yüklüydü. Ben 4080 Super ile 581.57 kullanıyordum, onun setup dosyası vardı. Onu kurup denedim onda da aynı sorun devam etti. Driver kurmadan önce görünmüyordu o artifactlar, driver kurunca yine başladı. 5080'i çıkardım, 4080 Super'i taktım onda da aynı sorun devam ediyor.

Diğer anakarta takıp denediniz mi 5080'i? OS kaynaklı bir problem belki, emin değilim. PCIe x16 Link Speed Gen 4 denediniz mi?

Çözünürlük düşürüp deneyin ve monitörü sıfırlayın.

Gen4 Oto olarak seçiliymiş zaten orada.

B650 Tomahawk'ta deniyorsunuz sanırım şu anda, bu anakartı iptal edin. Diğer X670E çipsete takın 5080'i ve o şekilde bakın. Net anlaşılır. O sistemde 5070 Ti ile sorun olmadığını söylediniz.

Sadece Driver kurulunca sorun tekrarlıyorsa belki OS kaynaklı bir sıkıntı var, Driver sürümü eğer ki fark etmiyorsa. BIOS kaynaklı olabilecek sıkıntıya değinmek bile istemiyorum. Diğer çipsette deneyin dediğim gibi.

B650 Tomahawk'ta deniyorsunuz sanırım şu anda, bu anakartı iptal edin. Diğer X670E çipsete takın 5080'i ve o şekilde bakın. Net anlaşılır. O sistemde 5070 Ti ile sorun olmadığını söylediniz.

Sadece Driver kurulunca sorun tekrarlıyorsa belki OS kaynaklı bir sıkıntı var, Driver sürümü eğer ki fark etmiyorsa. BIOS kaynaklı olabilecek sıkıntıya değinmek bile istemiyorum. Diğer çipsette deneyin dediğim gibi.

Evet B650 Tomahawk'ta deniyorum. Şu an 4080 Super'de de aynı sorunu yaratması ekran kartından kaynaklı olmadığını gösteriyor bence. Çözünürlüğü 1080P'ye çektim Hz'yi 60'a çektim yine aynı artifactlar var.

Evet B650 Tomahawk'ta deniyorum. Şu an 4080 Super'de de aynı sorunu yaratması ekran kartından kaynaklı olmadığını gösteriyor bence. Çözünürlüğü 1080P'ye çektim Hz'yi 60'a çektim yine aynı artifactlar var.

B650 Tomahawk ya da OS mort. X670E deneyin, @MSI Türkiye ile uğraşmaktan ben sıkıldım. Monitörcü ve MSI'ci arkadaşlar konuya destek olacaktır müsaitken. Benim bilgim dahilinde bunları tavsiye edebilirim, sendeki sıkıntı ile henüz hiç karşılaşmadım herhangi birinde. Kart, kablo ya da panel kaynaklı sıkıntılar dışlandı. Driver kurunca tekrarlıyorsa OS ya da farklı bir şey var. Sorunum çözüldü, dediğiniz için çözüldüğünü zannettim. Driver sildiğinizde çözülmüş zaten ama Driver'sız kullanım da saçma olacağına göre geriye seçenek kalmıyor.

B650 Toma'yı iptal edip diğer kartta deneyin, o şekilde anakart faktörü dışlanır. İşletim sistemi olayına ben girmiyorum, temiz formatçıyım ben. Onarım komutları vs. yapılacak bir işlem var ise yardımcı olurlar.