"DPC_WATCHDOG_VIOLATION (133)" mavi ekran hatası

il_fenomeno

Uzman
  • Anakart: HP 8CA0
  • İşlemci: Intel Ultra 9 185H
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 2000 Ada
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro

Selam, bilgisayarda özellikle pek çok CAD programı yüklü ve son zamanlarda uzun süreli şekilde CAD programları üzerinden çizim yapıyorum. Son 2 gündür günde 1 kere mavi ekran almaktayım. Hata kodunu ve minidump dosyasını paylaşıyorum.
  • Hata kodu: DPC_WATCHDOG_VIOLATION (133)

Son düzenleyen: Moderatör:
DPC_WATCHDOG_VIOLATION (133) hatası, genellikle sürücü veya donanım sorunları ile ilişkilidir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Sürücü Güncellemeleri:
- NVIDIA ekran kartı sürücünüzün en son sürümünü indirin ve yükleyin:
- NVIDIA’nın resmi web sitesinden güncel sürücüyü bulabilirsiniz.
- Diğer donanım bileşenleriniz (anakart, ses kartı vb.) için de güncellemeleri kontrol edin.

2. Windows Güncellemeleri:
- Windows'un en son güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin:
- Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update > Güncellemeleri kontrol et.

3. Disk Denetimi:
- Diskinizde sorun olup olmadığını kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyin:
- Komut İstemi'ni yönetici olarak açın (Başlat menüsüne sağ tıklayın).
- chkdsk C: /f komutunu yazın ve Enter tuşuna basın. Bilgisayar yeniden başlatılması gerekebilir.

4. Sistem Dosyası Denetimi:
- Kötü veya bozulmuş sistem dosyalarını onarmak için:
- Komut İstemi'ni yönetici olarak açın.
- sfc /scannow komutunu yazın ve Enter tuşuna basın.

5. Donanım Kontrolü:
- Anakart, RAM ve diğer bileşenlerin fiziksel bağlantılarını kontrol edin.
- RAM testi yapmak için Windows’ta bulunan "Windows Memory Diagnostic" aracını kullanarak bellek testleri yapın.

6. BIOS Güncellemesi:
- Anakartınız için BIOS güncellemelerini kontrol edin. Güncel bir BIOS, bazı DPC hatalarını çözebilir.

7. CAD Uygulamaları:
- Eğer sorun CAD programları ile açıklanıyorsa, kullandığınız yazılımın güncellemelerini kontrol edin veya alternatif bir sürüm denemeyi düşünün.

8. Minidump Dosyası Analizi:
- Minidump dosyanızı incelemek için daha fazla bilgi isteyebilirsiniz. Ancak, bu adım daha teknik bilgi gerektirebilir.

Her adım sonrası bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın ve durumu gözlemleyin. Sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…