Babapro2121

Çalışkan
Herkese selam, uzun süredir MSI Pro H610M-E DDR5 anakart kullanıyorum ancak görünüşünden ve OC limitlerinden dolayı Dragos dragmode B760M D5Pro anakartı 3.400 TL'ye satın aldım. Ancak internette araştırdığımda markanın Trendyol hazır sistemler ürettiğini gördüm, BIOS'ta sıkıntı çıkarabileceğinden şüphe ettim aranızda bu anakartın kullanan var mı?

Herkese selam, uzun süredir MSI Pro H610M-E DDR5 anakart kullanıyorum ancak görünüşünden ve OC limitlerinden dolayı Dragos dragmode B760M D5Pro anakartı 3.400 TL'ye satın aldım. Ancak internette araştırdığımda markanın Trendyol hazır sistemler ürettiğini gördüm, BIOS'ta sıkıntı çıkarabileceğinden şüphe ettim aranızda bu anakartın kullanan var mı?

Anakartın bileşenlerini inceledim kapasitör kalitesi vs iyi duruyor. Zaten 1700 soket kullandığı için en son çıkan LGA1700 işlemci güncellemelerini almış gibi. Şu an hangi işlemci ile kullanıyorsunuz? Maxsun üretimi gibi duruyor. Bir sorun yoksa kullanın. Zaten o sokete daha işlemci çıkmayacak.

Anakartın bileşenlerini inceledim kapasitör kalitesi vs iyi duruyor. Zaten 1700 soket kullandığı için en son çıkan LGA1700 işlemci güncellemelerini almış gibi. Şu an hangi işlemci ile kullanıyorsunuz? Maxsun üretimi gibi duruyor. Bir sorun yoksa kullanın. Zaten o sokete daha işlemci çıkmayacak.

i5 14400F kullanıyorum. Zaten H610'u bile zorlamıyordu aslında dediğim gibi amacım görüntü ve RAM OC'si.

Şu an durum nedir RAM OC lerinizde bir sorun var mı mavi ekran vs. dediğim gibi maxsun üretimi kartlara benziyor. Dragos olarak düşünmeyin.

Daha yeni sipariş verdim hocam gelince bilgi veririm, hem almak isteyenlere de rehber olur.

@SF26 önerdiği Gigabyte anakart güzel, Dragos'un BIOS sistemi hakkında bilgi sahibi değilim.

Bütçemi aşıyor hocam hem görüntü olarak da eski anakartımdan bir farkı yok. Ancak BIOS'ta sıkıntı olursa bunu da düşünebilirim.

Daha yeni sipariş verdim hocam gelince bilgi veririm, hem almak isteyenlere de rehber olur.
Sorun çıkacağını zannetmiyorum önyargılı olmamak gerek. AM5 olsaydı kesinlikle karşı çıkardım çünkü AM5 sokete daha birçok işlemci ailesi çıkacak ve BIOS güncellemesi olmadan çalışmayacaklardır. Dragos nekadar destek verirdi size orasını bilemeyecegiz ama, madem görüntü hoşunuza gitti fiyat da fena değil hayırlı olsun diyelim. LGA1700 Sokette sorun çıkartmaz.

Son düzenleme: