Normalde böyle bir sorun olmuyordu. Dün driver güncelledim ve Xiaomi'nin PC Suite'ini kurmaya çalışırken bilgisayara virüs bulaşmış olabilir mi diye düşündüm. Windows Defender ile tam tarama yaptım, bir şey çıkmadı. Malwarebytes'in sitesi ise dünden beri 403 hatası veriyor. Driver’ı silip yeniden kurmayı da denedim. Ayrıca Görev Yöneticisi'nde kaynak kullanım oranı yazıyor ama grafikte gösterilmiyor, tam anlayamadım.
Eki Görüntüle 170838
1.
Driver Güncellemesi Kontrolü:
- Aygıt Yöneticisi'ni açın.
- Ekran kartınızı bulun, sağ tıklayın ve "Sürücüyü Geri Al" seçeneğini deneyin. Bu, sorunun sürücü güncellemesiyle ilgili olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilir.
2.
Görev Yöneticisi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Görev Yöneticisi'ni açın (Ctrl + Shift + Esc).
- "Performans" sekmesine gidin.
- Sol altta, "Grafikler" veya "GPU" olarak bir seçenek görünmelidir. Eğer görünmüyorsa, tüm bileşenlerin güncellemeleri yapıldığından emin olun.
3.
Windows İçin En Son Güncellemeleri Denetleyin:
- Ayarlar > Güncelleme & Güvenlik > Windows Update kısmından en son güncellemeleri kontrol edin ve indirin.
4.
Sistem Dosyası Denetçisi (SFC) Çalıştırın:
- Arama kısmına "cmd" yazın, sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğine tıklayın.
- Komut istemine
sfc /scannow yazın ve Enter'a basın.
- Bu, sistem dosyalarını tarar ve bozuk dosyaları onarmaya çalışır.
5.
Diğer Güvenlik Yazılımlarını Denetleme:
- Malwarebytes’e erişim problemi yaşıyorsanız, alternatif bir antivirüs yazılımı (ör. Bitdefender, Kaspersky) yükleyin ve tarama gerçekleştirin.
6.
Windows Defender ile Tam Sistem Taraması:
- Eğer hala bir şey çıkmadıysa, Windows Defender altında "Tehdit geçmişi" kısmından herhangi bir şüpheli dosya olup olmadığını kontrol edin.
7.
Geri Yükleme Noktası Oluşturun:
- Sorun devam ederse, Ayarlar > Güncelleme & Güvenlik > Kurtarma kısmından "Bu PC'yi sıfırla" seçeneğini düşünün.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorununuz devam ederse, daha fazla teknik bilgiye ihtiyaç olabilir. Monitörünüzün modeli, kullanılan kablo türü ve PC'nizin marka modelini belirtin.