Keşke senin paşa gönlün gibi olsa her şey, antivirüsün kralını kurmama rağmen fidye virüsü yedim ben, bütün çocukluk fotoğraflarım eski PC deydi hepsini bilmediğim uzantıya çevirdiler ve masaüstünde 10k dolar vermem için txt dosyası oluşturdular, ezbere konuşmuyoruz ben sana en net çözümü söylüyorum format atmak 30 dk lık iş, PC de önemli şeylerini tutma zaten bunları bilerek demiyoruz çünkü milleti biliyor anlıyor sanıyoruz, istediğin kadar antivirüs kullan, girmek isteyen adam kesinlikle giriyor bunu unutma, sen basit virüsleri gördüğün için beni anlamıyorsun, virüsün kralını gör bakalım BitDefender bile kurtaramıyor kusura bakma.
Ben zamanla hata yapa yapa tokat yiye yiye PC tecrübeleri edindim şimdi antivirüs bile kullanmıyorum çünkü onlarında veri çaldığını biliyorum + sistemde gereksiz yük ve performans düşüşüne neden oluyor, artık bilinçli ve profesyonel kullanıcı olduğum için normal Windows'u bile saldım Custom Windows yaptım kendime 6 senedir pefrect derecede kullanıyorum.
Format atmak kötü bir şey değildir en az 6 ayda 1 kere atılması gerekir, eğer atmazsan sistem zamanla şişer log dosyaları birikir cacheler birikir ve Windows hantallaşmaya başlar. PC de sadece oyun oynuyorsan format atmak koymaz, fakat PC de önemli dosyalar veya para kazanıyorsun o zaman sürekli yedeklemen gerekiyor. Tecrübeyle söylüyorum asla PC de önemli şeyler tutma, günümüzde virüsler iyice gizlenmeye başladı.
Bu yazdığım her şey virüs yemeyen PC'ler için geçerliydi, virüs yiyen bir bilgisayarı antivirüsle kurtaramazsın kim bilir nerelere gizlenmiştir. Senin kesinlikle format atman lazım, dinlemezsen dinleme sana kalmış ama sonradan Steam hesabım çalındı falan diye konu açarsan ben bu mesajı olduğu gibi kopyalarım rahat ol.