Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deniz Aydın

Üyecik
  • Anakart: Gigabyte B850 eagle ice
  • İşlemci: 7800X3D
  • Ekran Kartı: RTX 5070
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Merhabalar, sistemi 3 aydır düzenli bir şekilde kullanıyordum 7 şubat cumartesi bilgisayarı kapadım. 8 şubat sabahı bilgisayar yavaş açıldı ve herhangi bir işi normalden çok daha yavaş yapmaya başladı, oyunlara girmeye çalışırken driver_power_state_failure(0x9F) hatası ile kendini kapatıp yeniden başlatıyor ve hiçbir oyuna giremiyorum, Pc 7-8 dakika boşta dursa bile aynı hata ile tekrar kapanıp açılıyor.
Bios f4 sürümünde, ekran kartı ve chipset driveri güncel, windowsta her şey güncel, biosta sadece expo 1 profili açık onun dışında ayar yapılmadı. Eski Intel işlemci ve anakartı taktığımda aynı sorunları yaşamadım. Donanımsal olabilir diye korkuyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Minidmp dosyalarım burada: https://drive.google.com/drive/folders/1RtfcjAueXbaeMFUDkZFYGlj9KZ34_WIs?usp=sharing
Normalde en az 10 kere hata aldım fakat sadece 5 adet kaydedilmiş.

Çözüm
Merhaba,

ACPI!ACPIDetectPdoDevices
nt!PnpQueryDeviceRelations

sisteminiz bu aşamalarda takılı kalıyor. Gigabyte AM5 kullanıyorsanız F4 sürümleri eski ve kararsız çalışır. Bios güncellemeniz gerekir.

Bios güncellemesinin ardından chipset doğrudan işlemcinizin (AMD veya her neyse) kendi sitesinden en güncel Chipset sürücüsünü kurun. ACPI iletişimini bu sürücü yönetir.

Ayrıca Windows ayarlarından "Hızlı başlatmayı aç" ayarını kapatın.

Ayrıca sürücü güncellemelerini bir uygulama aracılığıyla yapmadınız değil mi?
Merhaba,

sisteminiz bu aşamalarda takılı kalıyor. Gigabyte AM5 kullanıyorsanız F4 sürümleri eski ve kararsız çalışır. Bios güncellemeniz gerekir.

Bios güncellemesinin ardından chipset doğrudan işlemcinizin (AMD veya her neyse) kendi sitesinden en güncel Chipset sürücüsünü kurun. ACPI iletişimini bu sürücü yönetir.

Çözüm
Merhaba,

İlgilendiğiniz için teşekkürler, biosun en son sürümünü yükledim(F7), Amd ve gigabytein sitelerinden de en yeni sürücüleri tekrar yükledim. Sistem eskisi gibi stabil çalışmaya başlamıştı fakat bu seferde MEMORY_MANAGEMENT(0x1A) hatası alıp 3 kere çöktü. Ramlerle ilgili mi? Bakabilir misiniz https://drive.google.com/drive/folders/1xmdAkHFBn6ILRxWZMagpTwgp-Twf3VbX?usp=drive_link minidmp dosyalarım burada.