DSÖ yozlaşmış bir kurumdur. Rahatta kalın.
Averaj kolpa korkutma tik haberi. Mrox yılların virüsüdür ve genel olarak da ölümlü vakası yoktur.Benim için bile ne kadar üzücü olsa da bunu söylemek, haberini yapmak zorundayım. Aşağıda gördüğünüz gibi Maymun Çiçeği denilen bir virüs çıkmış ve söylenenlere göre Orta Afrika'da ki çoğu ülkeye bulaşmış. Yani bana kalırsa kontrol altına alınır, birkaç güne unutulur gider diye düşünüyorum ama geçen seneden beri Eris, Corona, gibi virüsleri tekrar tekrar gördük. İnsan ister istemez korkuyor, forumda konusunu ilk ben açmak istedim, sizlerin düşünceleri neler? Konuyu hep beraber tartışalım.
![]()
Afrika’da ortaya çıktı, DSÖ acil durum ilan etti | Mehmet Ceyhan’dan el temasıyla da bulaşan virüse karşı uyarı
Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, ülke sınırlarını aşarak hızla yayıldı. Dünya Sağlık Örgütü, virüse karşı acil durum ilan etti. El teması ve ortak havlu, yatak çarşafı eşyalardan da yayılabilen virüs nedeniyle dünya genelinde 156 can kaybı var. Enfeksiyon...www.ntv.com.tr
Merkez üniversiteye yakın mı? Üniversiteye 10dk yürüyüş mesafesi yakınındaydık baktığımızda Google Maps ile.@Benkogambit, bahsettiğim yer Karabük merkez. Orada çoğunluktalar.
Bu arada güncelleme:
Eğer veriler buysa hesapladığım kadarıyla; ölümcüllük oranı %3 veya %2. COVID 19'un ölümcüllük oranı %1-%2 olması lazım.
Dogru. Benim seyahatimde bundan yıllar önce bizim bir emekli albay vardi, yasi başı almis artik dünyayı geziyor, sıradaki durağında birlikteydik. Adını hatırlayamadığım bir hastalığa yakalanmiş elimizde coğrafyadan dolayı pek imkan da olmayinca 70 yasindaki adamın nasıl cebellestigini bir o bir ben bilirim.@1538, Afrika kıtasında kitapta olmayan hastalıklar da mevcut maalesef. Bir sivrisineğin ısırığı bile ölümcül olabiliyor, dikkat etmek gerek ve çoğu Afrika ülkesi de çok tehlikeli.