DSÖ maymun çiçeği virüsüne karşı dünya çapında acil durum ilan etti

Averaj kolpa korkutma tik haberi. Mrox yılların virüsüdür ve genel olarak da ölümlü vakası yoktur.

@Benkogambit, siz Karabük'ün neresine gitmiştiniz? Onu anlamadım. Eğer Safranbolu'na gittiyseniz orada yok pek. Çoğunluğu merkezde.

Orta Afrika'da birçok hastalık mevcut, gittiğim zaman sıtma, tifo, hepatit A ve B aşilarimi vurdurmuş, üstüne önlem amaçlı zorunlu 1 ay ilaç kullanmıştım.

Asıl soru, DSÖ bunca yıldır niçin aksiyon almadi da şimdi diyelim de bu ortaya çıktı; sorumlusu ta kendileri...

Neyse, tam Avrupa'ya gideceğim dönem olmasın bari.

Yasaklayın Afrika giriş çıkışları, korona Çin'de virüs varken gidip Avrupa'ya sevkiyat yaptınız hastalık yayıldı. Bu Dünya Sağlık Örgütü benim gözümde bir terör örgütüdür.

@1538, Afrika kıtasında kitapta olmayan hastalıklar da mevcut maalesef. Bir sivrisineğin ısırığı bile ölümcül olabiliyor, dikkat etmek gerek ve çoğu Afrika ülkesi de çok tehlikeli.

Sağlık bakanı problem yok diyor.

Yahu kriz yönetimi yapacak düzeyde birileri neden bizim başımızda değil? Ben yönetiyor olsaydım ülkeye gelecek Afrika kökenli insanları derhal almazdım. Gerekir ise uçağı indirmem. Türk halkına verdikleri değer, seçtikleri kişilerle ortada zaten. Ölen Türk oldukça umurlarında değil.

@1538, Afrika kıtasında kitapta olmayan hastalıklar da mevcut maalesef. Bir sivrisineğin ısırığı bile ölümcül olabiliyor, dikkat etmek gerek ve çoğu Afrika ülkesi de çok tehlikeli.
Dogru. Benim seyahatimde bundan yıllar önce bizim bir emekli albay vardi, yasi başı almis artik dünyayı geziyor, sıradaki durağında birlikteydik. Adını hatırlayamadığım bir hastalığa yakalanmiş elimizde coğrafyadan dolayı pek imkan da olmayinca 70 yasindaki adamın nasıl cebellestigini bir o bir ben bilirim.
Sonrasinda Türkiye'nin kaldırdığı uçak ile vatana yolladık ve tedavisi aylar sürdü, ne mutlu ki iyileşti.
Çok tehlikeli çok... Bunun dışında habire kum fırtınası olur, yerlileri dahil her yerini maskeyle kapatır. Maruz kalmak sağlam adamı feleğe cevirir. Akciğerler toz ve partiküllerden naneyi yer, cilt tahrişten enfeksiyon olur vesaire.
Bunlar da bilgi olsun bari.

İfadeler: 143
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…