Remus Lupin

Uzman
Makaleler
1
Yer
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
Merhaba din hocası Ayetel Kürsi'yi ezberlememizi istiyor. Ezberlemezsek dersten kalacakmışız (sorsan dinde zorlama yok). Okumaya çalışıyorum ama pek dilim dönmüyor. En kolay şekilde nasıl ezberlenebilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben her kelimeyi tekrar tekrar söylüyordum aklımda kalsın diye ilk kelimeyi 5-10 kere tekrar et sonra 2. kelimeyi de aynı şekilde 5-10 kere tekrar et ayrıca bunu yaparken en baştan başla mesela 5. kelimeyi söylerken 1. kelimeden 5. kelimeye kadar söyle. Ben öyle yapıyordum ve işe yarıyordu.

Pek anlatamamış olabilirim kısacası her kelimeyi tekrar tekrar söyle ve söylerken başa dönerek söyle.

Yukarıdaki arkadaşların söyledikleri işe yaramazsa video izleyerek yapın, YouTube'a "(Sure adı) suresi ezberle" yazıp videolara bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz, ben eskiden bu şekilde yapıyordum ve Yasin'e kadar ilerledim.

Birkaç kere yazın duayı, daha rahat ezberlersiniz.

Yukarıdaki arkadaşların söyledikleri işe yaramazsa video izleyerek yapın, YouTube'a "(sure adı) suresi ezberle" yazıp videolara bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz, ben eskiden bu şekilde yapıyordum ve Yasin'e kadar ilerledim.

Ben her kelimeyi tekrar tekrar söylüyordum aklımda kalsın diye ilk kelimeyi 5-10 kere tekrar et sonra 2. kelimeyi de aynı şekilde 5-10 kere tekrar et ayrıca bunu yaparken en baştan başla mesela 5. kelimeyi söylerken 1. kelimeden 5. kelimeye kadar söyle. Ben öyle yapıyordum ve işe yarıyordu.

Pek anlatamamış olabilirim kısacası her kelimeyi tekrar tekrar söyle ve söylerken başa dönerek söyle.

Önerileriniz için teşekkür ederim, yarın hepsini deneyeceğim.

Merhaba din hocası ayetel kürsi'yi ezberlememizi istiyor. Ezberlemezsek dersten kalacakmışız (sorsan dinde zorlama yok). Okumaya çalışıyorum ama pek dilim dönmüyor. En kolay şekilde nasıl ezberlenebilir?

Cümle cümle ezberle uzun bir dua ayetel kürsi. Ben hep cümle cümle ilk önce birinciyi sonra birinci ve ikinci sonra ilk üç diye diye ezberledim. Sen de bi' dene.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayet ayet ezberlersen çok daha kolay ezberlersin. Mesela önce ilk ayetini dışından birkaç kez oku. Sonra bakmadan okumaya çalış. Bu şekilde eksiksiz okuduktan sonra diğer ayete geç. Hepsi bitince baştan sona bakmadan birkaç kez okudun mu tamamdır.

Bende eskiden sürekli tekrar ederek ezberlemiştim, keşke hiç zorunlu olmasa bu ders ama malum hangi ülkede yaşadığımız belli. :)