Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

redkit

Uzman
  • Ryzen 7800x3D işlemci
  • MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi anakart
  • Corsair 6000MHz 16x2 DDR5 RAM

Not kısmı:
RAM'leri A2 B2 taktığımda anakartta sadece kırmızı ve sarı renk yanıyor.
RAM'leri A1 B1 taktığımda sorunsuz çalışıyor. Fakat EXPO açtığımda anakartta sadece sarıda ışık yanıyor.
RAM'leri tek tek tüm slotlarda taktığımda sorunsuz çalışıyor.
BIOS güncelledim. Windows'u güncelledim. Sorun nedir?

Çözüm
Ü
Buyuk ihtimalle ondan kaynakli, PIN'leri egmissiniz. Anakarti servise gonderin ama buyuk ihtimalle kullanici hatasi derler.
EXPO halen daha AMD sistemlerde stabil değil. BIOS güncelleme geldikçe yapmanızda fayda var. Ya da elle frekans belirleyeceksiniz.

Recep bey A2 B2 neden çalışmıyor. Kırmızı ve sarıda kalıyor bir bilginiz var mı?

1711912597118.webp

Bundan kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep bey A2 B2 neden çalışmıyor. Kırmızı ve sarıda kalıyor bir bilginiz var mı?

Eki Görüntüle 31201

Bundan kaynaklı olabilir mi?

Sorun tam da ondan kaynaklaniyor.

1711914518112.webp

Fotografta AM5 soketindeki pin haritasi var, sizin soketteki yamuk pinler de MEM-B kanalinda oldugu icin bellek kontrolcu ile kullandiginiz bellek arasinda saglikli bir iletisim kurulamiyor. Normal olarak EXPO gibi profillerde sistem acilmiyor.

Sorun tam da ondan kaynaklaniyor.

Eki Görüntüle 31222

Fotografta AM5 soketindeki pin haritasi var, sizin soketteki yamuk pinler de mem-b kanalinda oldugu icin bellek kontrolcu ile kullandiginiz bellek arasinda saglikli bir iletisim kurulamiyor. Normal olarak EXPO gibi profillerde sistem acilmiyor.

Teşekkür ederim. Anakartı iade ettim. Yeni anakart satın aldım. EXPO devreye alabildim sorun çözüldü.