zerotwo

Uzman
Türkiye ve Amerika'da bireysel şirketlerim var öyle aman aman büyük değiller tabii fakat farklı ülkelerde şirketleri olan insanlara bir sorum var. Hepsinin muhasebe ve yasal işlemlerini nasıl yapabiliyorsunuz? Tek çatı altında hepsini yapan firmalar var mı? Mükellef dışında. Örneğin Dubai'de şirket açacağım diyelim hem Amerika'daki şirketimin hem Dubai'deki hem Türkiye'deki şirketimin muhasebe ve yasal işlerimi yapabilecek bir firma var mı? Yani vergi işleri olduğunda benim yerime her şeyi halletmelerini istiyorum. Artık nasıl yapıyorlar bilmiyorum, banka bilgilerimi mi vermeliyim. Sözleşme mi imzalamalıyım? Bilen varsa çok yardımı dokunur cidden. Her ülkenin vergi ve yasal şeylerini okumaktan beynim eridi.

Türkiye ve Amerika'da bireysel şirketlerim var öyle aman aman büyük değiller tabii fakat farklı ülkelerde şirketleri olan insanlara bir sorum var. Hepsinin muhasebe ve yasal işlemlerini nasıl yapabiliyorsunuz? Tek çatı altında hepsini yapan firmalar var mı? Mükellef dışında. Örneğin Dubai'de şirket açacağım diyelim hem Amerika'daki şirketimin hem Dubai'deki hem Türkiye'deki şirketimin muhasebe ve yasal işlerimi yapabilecek bir firma var mı? Yani vergi işleri olduğunda benim yerime her şeyi halletmelerini istiyorum. Artık nasıl yapıyorlar bilmiyorum, banka bilgilerimi mi vermeliyim. Sözleşme mi imzalamalıyım? Bilen varsa çok yardımı dokunur cidden. Her ülkenin vergi ve yasal şeylerini okumaktan beynim eridi.
Evet, dünya genelindeki muhasebe ve yasal işlemleri yönetebilen firmalar bulunmaktadır. Bu firmalar genellikle "uluslararası muhasebe hizmetleri" ya da "muhasebe outsourcing" olarak adlandırılır. Adım adım süreçleri aşağıda sıralıyorum:

1. Uluslararası Muhasebe Firması Araştırma:
- Global veya uluslararası muhasebe firmalarını araştırarak başlayın. Deloitte, PwC, EY ve KPMG gibi şirketler bu alanda önde gelen isimlerdir.
- Yerel muhasebe firmaları veya danışmanlık şirketlerini de değerlendirebilirsiniz.

2. Firma Seçimi:
- İhtiyacınıza göre firmaların sunduğu hizmetleri karşılaştırın (vergi danışmanlığı, muhasebe, yasal destek).
- Referansları kontrol edin ve diğer müşterilerin yorumlarına bakın.

3. İletişim Kurma:
- Seçtiğiniz firmalarla iletişime geçin ve ihtiyaçlarınızı, şirket yapınızı ve ülkeleri açıklayın.
- Aldığınız hizmetlerle ilgili detayları sorun (örneğin; hangi ülkelerde hizmet verdikleri, deneyimleri).

4. Sözleşme İmzalama:
- Hizmet alım sürecinde, belirli bir süre için sözleşme imzalayacaksınız. Sözleşmenin içeriğini dikkatlice okuyun.
- Sözleşmede gizlilik, hizmet kapsamı ve ücretler gibi hususların yer aldığından emin olun.

5. Banka Bilgileri ve Yasal Uygulamalar:
- Bu firmalar genellikle sizin adınıza muhasebe işlemleri yapabilir, ancak gereken durumlarda banka bilgilerinize ihtiyaç duyabilirler.
- Yine de, bu bilgileri paylaşmadan önce firmanın güvenilirliğini detaylı bir şekilde kontrol edin.

6. Düzenli İletişim:
- Muhasebe firmasıyla düzenli olarak iletişimde kalın. Bu sayede, tüm bilgilerin güncel olduğundan ve işlemlerin doğru bir şekilde yürütüldüğünden emin olabilirsiniz.

7. Durum Kontrolü:
- Vergi ve yasal durumunuzu düzenli olarak gözden geçirin. Sağladığınız bilgilerin doğruluğu ve zamanında yapılmış işlemler önemlidir.

Bu adımları takip ederek, uluslararası muhasebe hizmetlerine ulaşabilir ve finansal işlemlerinizi daha kolay yönetebilirsiniz.

Bu konularda ucretsiz bilgi edinmen cok zor. Su sekilde aciklayayim, ulkelerin vergi mevzuatlarini degerlendirirken goz onune alman gereken nokta ulkenin vergilendirme, muhasebe veya bankacilik politikasi degil: bundan yabanci biri olarak nasil sorumlu tutulacagin. Bu yuzden local veya global profesyoneller calismak zorundasin. Bazi ulkeler bireysel girisimciler icin imtiyazlar taniyabiliyor fakat onlarin da surec detaylarini yonetmesi, disaridan bakildiginda gozukenden daha zor oluyor.
Dedigin hizmetleri saglayan accounting and audit firmalari var, zaten sozlesme olmadan hareket edemezsin cunku senin adina power of attorney atanmasi gerekir.
Hedefin Dubai ise fiziksel seyahat gerektiriyor.