Muhtemelen fiyatlandırmadan dolayı kötü derler. Neden mi? Çünkü AMD ekran kartları daha ucuz. Onun için AMD en iyisi derler. NVIDIA'nın kartları pahalı olduğu için ve aslında bazı modelleri, yani çoğu modelleri ve alamadıkları için de NVIDIA'yı kötülerler. Bu duruma alıştık artık. NVIDIA'nın kötülemenin sebebi sadece fiyatlandırma başka bir şey değil. Kalkıp da RTX 5090'ı kötüleyemezsin. :D

NVIDIA artık sadece “oyuncu kartı” değil oyundan profesyonel üretime kadar her alana dokunan bir ekosistem. Ne iş yaparsan yap, NVIDIA'nın bir teknolojisi mutlaka işine yarıyor. En basit örnek: RTX VSR. Monitörün 2K olsun, izlediğin video 1080p hatta daha düşük olsun NVIDIA bunu AI tabanlı upscale ile öyle bir toparlıyor ki eski videolar bile bambaşka bir kaliteye çıkıyor.
Bununla da bitmiyor: DLSS, frame generation, reflex, NVENC, CUDA, Optix, RTX video HDR, AI denoise, broadcast özellikleri… liste uzayıp gidiyor. NVIDIA kart aldığında sadece FPS almıyorsun, bir teknoloji paketi alıyorsun.

AMD tarafına bakıyorsun “ucuz, 2 FPS fazla” argümanı dışında bir şey yok. O FPS'i de nasıl alıyor? :D
Ray Tracing kapalı. :)
Upscale kalitesi düşük.
Ekosistem desteği zayıf.

E ben ekrandaki FPS sayısına mı bakacağım, yoksa görüntü kalitesi, gecikme, stabilite ve teknolojik avantajlara mı? Cevap belli. Üstelik NVIDIA son yıllarda AI tarafına abanmasına rağmen AMD hâlâ gerçek anlamda rekabet edemiyor. Steam donanım anketine bakıyorsun, AMD ekran kartı kullanan yok denecek kadar az. Piyasa konuşmuş zaten. Oyuncu da, yayıncı da, içerik üretici de, profesyonel de NVIDIA'yı seçmiş. :D

Elimden geçti bir tanesi o da Sapphire R5 230 1 GB. Ben bu kart kadar lanet bir şey görmemiştim. Hem yazılımı yerlerdeydi hem de bilgisayarcı çok kolay içinden geçmişti. İntel HD Graphics diyenler muhtemelen ilk serilerine laf ediyordur diye düşünüyorum ben HD Graphics 520 ile başladım bu bile ondan çok çok daha iyiydi.

Elimden geçti bir tanesi o da Sapphire R5 230 1 GB.

Aktif olarak ikinci sistemimde HD 7450 var sanırım R5 230 da onun yeniden markalanmış haliydi. Yine de eski oyunları az çok oynatabiliyor mükemmel olmasa da.

En kötü ekran kartı olarak atı X2300 64MB diyebilirim yine de 720p Low ayarlarda GTA San Andreas oynatabiiiyordu zor olsa da. Bunun ötesini çalıştırmıyor 😃.

Selam,

Sizce dünyanın en kötü ekran kartı hangisi? Benim hiç kuşkusuz GeForce FX5200 ve GT 1030 DDR4. Hayatımda bu kadar kötü karta şahit olmamıştım. Sizin kullandığınız en kötü kart var mıydı?
GTX 960M anlamsız bir drop problemi yaşatıyordu çözmek için her şeyi denedim bir türlü çözülmemişti.

Kimse yazmış mı bilmiyorum ama kullandığım dünyanın en kötü ekran kartı sis Mirage 3 tür. Herkes bilmez sadece kullanan ne kadar iğrenç bir şey olduğunu bilir.

Son düzenleyen: Moderatör: