Koneko Toujou
Üstün
Instagram'da sürekli Duolingo alternatifleri görüyordum ama bu ara önüme çıkmıyor. Bu Duolingo yerine ne kullanabilirim?
MEB'in geçenlerde yayınladığı Dilim adında bi' uygulama vardı, ona baktın mı?
İlk defa duyuyorum ama MEB'den bir şey öğrenebileceğimi düşünmüyorum. Öğretebilecek olsaydı Almanca'yı öğretirdi en başta.
Bi şans ver bence. İlk çıktığında deneyimledim, yazılım olarak eksiği var gibiydi ama ücretsiz güzel bir alternatif.İlk defa duyuyorum ama MEB'den bir şey öğrenebileceğimi düşünmüyorum. Öğretebilecek olsaydı Almanca'yı öğretirdi en başta.
Bu tarz uygulamalar yerine reading ve listening yapsan uygulamalardan alacağın verimden çok daha fazlasını kısa sürede alırsın. Gramer konusunda sıfırsan da BTK Akademi'nin eğitimi veya YT da herhangi bir hocanın eğitiminde öğrenebilirsin. İngilizce de amaç gramer öğrenmek değil, önemli olan okuduğunu ve dinlendiğini anlayabilmek. Bu da bu uygulamalardan çok reading ve listening ile olabilecek bir durum.
Öncelikle İngilizce nasıl öğrenilir maruz kalmak ama bu maruz kalmak nasıl olacak aşağıda anlatıyorum. Adım adım oku ve seviyene göre başla. Lakin cefr seviyesi gramer seviyesidir eğer amacın native olmaksa B2 olayım C1 olayım tarzında hareket etme. Hedef odaklı ilerle ve unutma speaking bir sonuçtur.
Yapman gereken şey reading ve listening ile altyapını doldurmak. Bu süre zarfında konuşmaya çalışmana bile gerek yok. (ama imkan bulduysanda bu fırsatı kaçırma mesela lisede ing derslerinde hocalarınla sınıfta ingilzce konuşabilirsin). Çeviri kullanmadan anlamaya başladığında zaten...
Kitap linki çalışmıyor alternatif link:English Story Books for Beginners (Free PDF A1–B2)