Kuru hava, tansiyon, burun damarlarında hasar, birçok sebebi olabilir. Doktora gidin kan taşı tarzı bir şeyle dokundurdu ve bitirdi benimkini.

Yıllardır tekrarlamadı.

Hayatımda 2. Kez burnum kanıyor ama bu 2. kanama durup dururken oldu. İlk burnum kanadığında ilkokuldaydım ve büyük sınıflar koşarken bana çarpmıştı burnum kanamıştı. Ondan sonraki yıllar asla bir kanama olmadı. Dün tuvaletteyken bir anda burnumun aktığını hissettim, bir baktım ki burnum kanıyordu. Doktora gitmeyi biliyorum ve doktora git diyecekseniz hiç yazmayın daha iyi. Gideceğim zaten ama nedenini bilen varsa diye konu açıyorum, neden olabilir? Dün gece kanamıştı bugün yine birden kanamaya başladı. 2 gün art arda.
Burnunu çok fazla peçete ile siliyorsan tahriş olur. Kanar.

Burnum sürekli kanardı ve doktora gittiğimde yakmalarına rağmen asla durmazdı. Eğer farklı bir durum yok ise 18 yaşından sonra düzelebilir. Çünkü kanama için son gittiğim doktor böyle demişti. Tabii ki durmadı halen kanıyor fakat çok nadir oluyor.
Geçmiş olsun hocam garip bir olay.

Yüksek tansiyon sonucu vücut basıncı burundan atar eğer kafanızı yukarı kaldırmak gibi yanlış hareketleri yapmazsanız sorun oluşturmaz. Kuruluk ve oradaki derinin normalden daha ince olması kanamaya sebep olabilir. Yüzeysel bir kanama mı yoksa derinden mi geliyor önemli olan o.

Bütün nedenleri şöyle
  • Kuru hava
  • Burun karıştırma
  • Buruna alınan darbeler
  • Akut sinüzit (sinüs enfeksiyonu)
  • Alerjiler
  • Yüksek tansiyon
  • Aspirin kullanımı
  • Hemofili gibi kanama bozuklukları
  • Kan inceltici ilaçlar
  • Amonyak gibi kimyasal maddelere maruz kalma
  • Kronik sinüzit
  • Kokain kullanımı
  • Soğuk algınlığı
  • Burunda yabancı cisim
  • Alerjileri tedavi etmek için kullanılanlar bazı spreyler
  • Kalıtsal hemorajik telanjiektazi
  • İdiyopatik trombositopenik purpura (ITP)
  • Lösemi
  • Burun ve paranazal sinüs tümörleri
  • Burun polipleri
  • Yeni geçirilmiş burun ameliyatları
  • Gebelik
  • Burun içi eğrilikler
  • Hormonal nedenler

Tümör, kuru hava, damar çatlağı, alerji, tansiyon cartı curtu yani kısacası doktora gidip bir baktır sebebini net olarak o şekilde öğrenebilirsin biz sadece neden verebiliriz bunlardan biri aklına yatıyorsa gitmeden evde takip et kendini.

Burnunu çok fazla peçete ile siliyorsan tahriş olur. Kanar.
Yok alakasız.

Yüksek tansiyon sonucu vücut basıncı burundan atar eğer kafanızı yukarı kaldırmak gibi yanlış hareketleri yapmazsanız sorun oluşturmaz. Kuruluk ve oradaki derinin normalden daha ince olması kanamaya sebep olabilir. Yüzeysel bir kanama mı yoksa derinden mi geliyor önemli olan o.

Bütün nedenleri şöyle
  • Kuru hava
  • Burun karıştırma
  • Buruna alınan darbeler
  • Akut sinüzit (sinüs enfeksiyonu)
  • Alerjiler
  • Yüksek tansiyon
  • Aspirin kullanımı
  • Hemofili gibi kanama bozuklukları
  • Kan inceltici ilaçlar
  • Amonyak gibi kimyasal maddelere maruz kalma
  • Kronik sinüzit
  • Kokain kullanımı
  • Soğuk algınlığı
  • Burunda yabancı cisim
  • Alerjileri tedavi etmek için kullanılanlar bazı spreyler
  • Kalıtsal hemorajik telanjiektazi
  • İdiyopatik trombositopenik purpura (ITP)
  • Lösemi
  • Burun ve paranazal sinüs tümörleri
  • Burun polipleri
  • Yeni geçirilmiş burun ameliyatları
  • Gebelik
  • Burun içi eğrilikler
  • Hormonal nedenler
Hocam öylesine soruyorum ama burun karıştırma ile ne alakası olabilir ki? Ben tuvalette dışkımı yaparken bir anda burnumdan kan aktığını hissettim. Burnumun iç kısmı acıyor sanırım şu ortadaki kemikten. Kanadığında ilk hata yapıp kafamı yukarı kaldırdım ama sonra babam geldi öyle yapma dedi burnumu peçeteyle bastırdık öyle pıhtılaştı durdu. Bugün yine oldu tabi.

Yok alakasız.

Hocam öylesine soruyorum ama burun karıştırma ile ne alakası olabilir ki? Ben tuvalette dışkımı yaparken bir anda burnumdan kan aktığını hissettim. Burnumun iç kısmı acıyor sanırım şu ortadaki kemikten.
KBB'ye görünmeniz iyi olur, daha önce hastalık konusunda çok sıkıntı çekmiş biri olarak size tavsiye vereyim. Kendinizi kötü hissettiğiniz an bir şey olmasa bile doktora gidin. Aksi takdirde bir şeyleri ertelerseniz sonuçları kötü doğabilir.

KBB'ye görünmeniz iyi olur, daha önce hastalık konusunda çok sıkıntı çekmiş biri olarak size tavsiye vereyim. Kendinizi kötü hissettiğiniz an bir şey olmasa bile doktora gidin. Aksi takdirde bir şeyleri ertelerseniz sonuçları kötü doğabilir.
Birde hocam bende kansızlık var böyle burnun çok fazla kanaması sıkıntı çıkarır mı kan kaybı konusunda? Çünkü dün baya bir kanadı kan göleti oldu yer. Bugün kanadığında daha hafifti tabi.