Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Şu anda bellek krizi olduğu için sistem toplamayı düşünmüyorum ancak çok merak ediyorum, AMD her zamanki sorunlarıyla WattMan hatası, driver sorunları, stabilize olmama problemleriyle bizi yine uğraştırır mı? Yoksa artık bunlar düzeldi mi?
Yapay zeka ile video düzeltme yani render gibi işlerde hangisi daha iyi?
Ben NVIDIA'nın daha iyi olduğunu düşünüyorum çünkü yakın zamanda eski sistemime 2.el GTX 1050 Ti aldım, hala küçük güncelleştirmeler alıyor, bu sayede kart terkedilmemiş gibi duruyor. Eski AMD deneyimime bakarsak HD 6850 ve 6570 kullandım bu kartlarda eskiler ama bunlarda driver güncellemesi bulamadım 2016'dan kalan sürücülerle idare etmek zorunda kaldım. Yani uzun lafın kısası NVIDIA daha çok gelecek odaklı duruyor gibi.
Eğer ikisinden biri renderda daha iyiyse veya tam tersi oyunda daha iyi sonuçlar veriyorsa render performansı ne kadar etkileniyor?
F/P olarak baktığımda AMD daha iyi gibi ama uzun vadede ne yapar bilinmez bana göre.

Geçmiş tecrübelerinde çok haklısın. AMD o eski WattMan ve sürücü rezilliklerini yeni nesilde büyük oranda çözdü ama konu render, video kurgu ve yapay zeka olunca NVIDIA hala bu işin tek patronu.

Senin 1050 Ti örneğindeki gibi NVIDIA, yazılım desteğiyle kartı yıllarca diri tutuyor. Render alırken ya da ağır kurgunun ortasında sürücü çöker mi stresi yaşamamak, AMD'nin sunduğu o küçük fiyat avantajından çok daha değerli. CUDA ve NVENC gibi teknolojiler iş akışında hala rakipsiz. Sadece oyun oynayacak olsan AMD derdim ama işin içine üretim ve gelecek odaklılık girince NVIDIA'dan şaşma, kafan rahat olsun.

Yapay zeka, video düzenleme gibi konuları bilmem ama oyun odaklı AMD ekran kartları bence şu an gayet iyiler. RX 550 kullanıyordum, sık sık sorunlar yaşamıştım. Fakat 6650 XT'ye geçtikten sonra hiçbir problem yaşamadım. 6000 serisinden sonra çok daha iyi durumda AMD.