Syntax

Üstün
TurkNet GigaFiber var. Uzun zamandır böyle ama artık sinir bozucu olmaya başladı. İndirme hızı yüksek başlayıp 1 dakika sonra 0 oluyor. Sadece Steam'de var bu olay. Sırf bu yüzden oyunları repack oynayasım geliyor. WD 500GB SN570 SSD kullanıyorum. İşlemci i5 12400F. TurkNet desteğe yazmıştım geldiler. 1 hafta düzgün indirmeye başladı sonra yine aynı. Farklı sunucular denedim sonuç yine aynı yüksek hızda başlayıp geri düşüyor. Düşüyor dediğim 0-150Mbit arası. 1.1.1.1 açıp denedim yine aynı. Steam'i silip geri yükledim, önbelleği temizledim. Sorun sadece Steam'de var.

Şu durumdan:

Ekran görüntüsü 2025-03-30 190537.webp

Bu hıza düşüyor bir anda(ve Steam'i kapa aç yapmadığım sürece bu civarlarda indiriyor.):

Ekran görüntüsü 2025-03-30 192440.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirme yaparken SSD ve CPU kullanımını ne durumda?

Ekran görüntüsü 2025-03-30 195054.webp

Değerler böyle. Az önce diske yazma önbelleği diye bir ayarı kapadım. 700 civarlarında sabit indirmeye başladı. 20 dakikada indi oyun. Disk kullanımı 1gbite kadar çıktı. Bu ayar ne işe yarıyor? Kapalı kullanırsam bir zararı olur mu?

Eki Görüntüle 136410

Değerler böyle. Az önce diske yazma önbelleği diye bir ayarı kapadım. 700 civarlarında sabit indirmeye başladı. 20 dakikada indi oyun. Disk kullanımı 1gbite kadar çıktı. Bu ayar ne işe yarıyor? Kapalı kullanırsam bir zararı olur mu?

İyi bir şey açık kalsın diske yazmadan önce önbellekte işleyerek hızı arttırıyor, bu yaşadığın sorun ISS ile değil bilgisayarın yetersizliğiyle alakalı, Steam şifreli indirme yaptığı için CPU ve diskin yetersiz kalıyor.

İyi bir şey açık kalsın, bu yaşadığın sorun ISS ile değil bilgisayarın yetersizliğiyle alakalı, Steam şifreli indirme yaptığı için CPU ve diskin yetersiz kalıyor.

O zaman sadece oyun indireceğim zaman kapatırım. Oyun indirmediğim zaman geri açarım ayarı. Böyle kullanırsam sorun olur mu?