Selam dostlar, son günlerde çok fazla Windows 11 kullanmak istediğim için NTLite üzerinden Windows 11'deki tüm gereksiz programları ve hizmetleri kaldırdım(Defender'ı bile).eğer sisteminiz Windows 11'i kaldırmaya yetmiyorsa veya 8 GB RAM kullanıyorsanız bu Windows 11'i kullanabilirsiniz.

1711790081884.webp

Görmüş olduğunuz gibi boşta 2,3 GB RAM ve %3 CPU kullanıyor.

oyun testleri:
sistemim çok iyi olmadığından dolayı RDR2, Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda test edemedim ama GTA San Andreas Definitive Edition'da RAM kullanımı aşağıda.

1711790694264.webp

5-10 dk gameplay'in ardından RAM kullanımı 4.0GB ve CPU kullanımı %74

ISO linki:
https://drive.google.com/file/d/1t_RC-VN8etzUBUT3_MnJ7jS5ylClXLdK/view?usp=drive_link

kurmak isteyenler için belirtmek istiyorum sadece Windows 11 Home ve Home Single Language sürümleri vardır.

bu videodaki hizmetler iş alanında veya laptopta kullanılabilir diye ISO'yu debloat ederken dokunmadım isterseniz bu video ile kapatabilirsiniz

Windows 8 de boşta ben 1.2 GB boşta RAM kullanımı yaşıyordum. Bence W8 RAM kullanımı ve disk kullanımı açısından en iyi Windows sürümüdür. HDD ve 8 GB RAM kullanıyorsanız W8.1 üstüne geçmek akıl karı bir iş değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Emeğe saygısızlık olmasın ama kaynak kullanımını azaltmak için ne yapıldı bu kadar RAM kullanımı fazla gibi geldi bana.

Windows 8 de boşta ben 1.2 GB boşta RAM kullanımı yaşıyordum. Bence W8 RAM kullanımı ve disk kullanımı açısından en iyi Windows sürümüdür. HDD ve 8 GB RAM kullanıyorsanız W8.1 üstüne geçmek akıl karı bir iş değil.
Windows 11de 1 GB RAM kullanımı sağlamıştım ben fakat bu laptop içindi aynısını dizüstünde başaramadım.

Masaüstünde W10 ile 1.1-1.3 boşta kullanım ama ahım şahım önemli değil boşta bellek tüketimi. PC'yi kullanmanıza rağmen boştaki bellek miktarında artış yoksa cache düzgün utilize olamıyor demektir ve kötü bir şey bu.

Merhaba kötü bir sistemim yok fakat gereksiz programlardan arındırılmış bir Windows sürümü kullanmak istiyorum. Yine de bu sürümü kullanabilir miyim? Herhangi bir fark görür müyüm?

Selam dostlar, son günlerde çok fazla Windows 11 kullanmak istediğim için NTLite üzerinden Windows 11'deki tüm gereksiz programları ve hizmetleri kaldırdım(Defender'ı bile).eğer sisteminiz Windows 11'i kaldırmaya yetmiyorsa veya 8 GB RAM kullanıyorsanız bu Windows 11'i kullanabilirsiniz.

Eki Görüntüle 30528

Görmüş olduğunuz gibi boşta 2,3 GB RAM ve %3 CPU kullanıyor.

oyun testleri:
sistemim çok iyi olmadığından dolayı RDR2, Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda test edemedim ama GTA San Andreas Definitive Edition'da RAM kullanımı aşağıda.

Eki Görüntüle 30532

5-10 dk gameplay'in ardından RAM kullanımı 4.0GB ve CPU kullanımı %74

ISO linki:
https://drive.google.com/file/d/1t_RC-VN8etzUBUT3_MnJ7jS5ylClXLdK/view?usp=drive_link

kurmak isteyenler için belirtmek istiyorum sadece Windows 11 Home ve Home Single Language sürümleri vardır.

bu videodaki hizmetler iş alanında veya laptopta kullanılabilir diye ISO'yu debloat ederken dokunmadım isterseniz bu video ile kapatabilirsiniz

Hocam bende 11 kurmak istiyorum güvenilir mi hocam?

Hocam bir de NTLite ISO'larda Update yapınca bozuluyor diyenler vardı eskiden öyle bir durum var mı yoksa hurafe mi?

@Requiemm ISO'yu ben hazırladım ve kendi sistemimde kullanıyorum güvenilirdir. Update olarak bir sıkıntı görmedim.