Düz taban olmak, koşmaya engel mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ömer_Yeter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 194
  • Etiketler Etiketler
    engel tam

Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Kiloyu falan boş verdim. Bu durum, her ne kadar "doğuştan" olsa da insanı üzen bir durum....

Ayrıca bu durumun getirdiği sorunları ben ilkokuldan beridir yaşıyorum

Düz tabanlar için özel koşu ayakkabıları var, hayır engel değil neden engel olsun?

Engel değil ama uzun süre ayakta kalınca tabanlarında ağrılar olur taban çökmesinden kaynaklı. İyi bir tabanlık kullanırsan bu sorun gider veya %100 ortopedik ayakkabılar kullanman lazım. Tabanlık ucuzdur ama ayakkabıyı da hızlı eskidir. Yıllardır kullanıyorum oradan biliyorum.

Koşucu olma düşünceniz varsa zor. Süreç çok ağrılı olur. Günlük koşu ise düz taban egzersizleri yaparak, oluşabilecek ağrıları minimuma indirebilirsiniz.

Bende düz tabandım doktor ve özel taban falan düzeldi şu an sıkıntım yok. Koşmayı çok severim o dönemde de durmadan koşardım ama ayağımın altı ağrıyordu bir süre sonra. Şuan ne ağrı ne düz taban kaldı.

Sağlıklı birisi isen koşman problem yaratmaz. Belki kas anatomisi sebebiyle normal birisine kıyasla dâhâ fazla yorulursun ancak hiç spor yapmayan birisine karşı da üstünlüğün kondisyon üstünlüğün olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…