Resimdeki kuralların tümünü okudum. Linçleneceğimi biliyorum fakat kurallarda herhangi bir etik olarak yanlışlık görmedim.
Kız ve erkek ilişkilerindeki seviyeli davranma kuralı seviye sınırı olmamasından daha medenidir. Kendi lisemde böyle bir sınır olmadığı için bir sürü pislik gördüm cinsel ilişki dahil. Erkek ile kızdan eş olup arkadaş olamayacağını öğretti bu durum bana. Tabii bu ders içi ufak yardımlaşmaların önüne geçmez yanlış anlaşılmasın.
Okul grubu hariç başka bir WhatsApp grubu kurulmamasıda gayet mantıklı. Öğrenciler tarafından kurulan WhatsApp gruplarında hocalar ile ilgili aşağılayıcı/küçümseyici sözler ve fotoğraf paylaşımı yapıldığı için. Ve bu durumda bütün sınıf disiplinlik oluyor o grupta olmayan öğrenci dahil. Zaten arkadaş olanlar DM'den kendi sohbetlerini yapar ona bir şey denilmemiş.
Kız öğrencinlerin ön koltuğa oturamamısı gereksiz bir kural olmuş zaten kural olmasa bile oturamıyorlar sürekli erkekler oturduğundan dolayı. Erkekler arasında öne oturmak için koşu yarışı bile yapılırdı.
Beden eğitimi dersi kuralları zaten her okulda aynı. Kendi okuduğum düz Anadolu lisesinde bile beden eğitimi dersinde en ufak makyaj ve takı yasak hocamız kadın olduğu halde.
Kantin kurallarındada bir problem olduğunu düşünmüyorum. Kantin teneffüslerde çok sıkışık olduğundan en ufak temas yanlış anlaşılabiliyor kişinin niyeti temiz olsa bile.