Sürprizbozan Dying Light 2 hakkında görüşlerim

Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
İlk oyunu iki kez bitirdim ve yaklaşık 120 saatim var. İkinci oyunu da dün yaklaşık 15 saatte bitirdim. Sadece hikâyeye odaklandım, sadece birkaç yan görev ve aktivite yaptım.

Oyunu oynarken çok gerilmedim ve karakterlerle çok fazla bağ kuramadım. İlk oyunda bunlar çok daha iyiydi.

Dünyası, bir zombi oyununa göre çok renkli; zombi oyunu olmadığını varsayarsak güzel bir dünyası var, ama zombi temasına uymamış.

İlk oyuna göre eksikler var. 15 saat oynadım ve sanırım ikinci oyunda koşarken arkana bakma yok.

Ayrıca can barı hoşuma gitmedi; canımızın kaç olduğunu hasar alana kadar göremiyoruz. İlk oyundaki güzeldi.

Menüsü bana karışık geldi; ilk oyundaki gibi daha sade ve anlaşılır yapılabilirdi.

Görevlerin çoğunda muhaliflerle uğraşıyoruz; zombilerin oyuna pek bir etkisi yok gibi sanki.

Hikâye görevlerinde ise VNC kulesine tırmandığımız görev hariç hoşuma giden pek olmadı. Oyunun finali beklediğim gibi değildi.

Parkur hakkında diyecek bir şey yok; ilk oyundaki gibi güzel ve geliştirilmiş. Grappling hook pek hoşuma gitmedi; ilk oyunda kullanması eğlenceliydi.

Yan görevleri neredeyse hiç yapmadığım için onun hakkında çok bir şey söyleyemem, ama oldukça fazla yapılacak şey var gibi görünüyor; ilk oyuna göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk oyun her anlamda daha iyi, gerek müzikleri olsun gerek atmosferi olsun dl1'in çok garip bir havası var.

Oynayacak insan önce ikinci oyunu oynasa sırıtmaz doğrusu ben yarısına kadar oynayıp bir kere silmiştim bile sonrasında tekrar yükledim öyle bitirdim ilk oyunda oyun bitmesin diye önce tüm yan görevleri yapmıştım ikinci oyunda o şekilde bir kendine çekme yok eksik bir şeyler var.

İkinci oyunu 5 kere bitirdim ve hak veriyorum. E3 2019daki gibi çıksaydı GOTY adayı idi 2020de. Chris Avelon'u kovarak büyük hata etti Techland.

İlk oyunda 76 saatim ikinci oyunda 130+ saatim var. Ben 2. oyunu oynarken de gayet zevk aldım, hikayeden hiçbir beklentim yoktu zaten. İlk oyunda hiç sevmediğim bir şey vardı: Oyunun başında plastik boruyla zombiye 10 kere vuruyordum ölüyordu atıyorum. Oyunun sonunda elimde inanılmaz damage vuran bir silah varken hala zombiler 10 vuruşta ölüyordu. Bu seçtiğim zorluktan da kaynaklanıyor olabilir bilmiyorum. 2. oyunda ise Knuckle Dusters bulup geliştirdiğimden beri kimseye 3'ten fazla hit atmıyorum neredeyse (izbandutlar ve eceller hariç). Ondan dolayı 2. oyunun combatını biraz daha sevdiğimi söyleyebilirim. Oyunun asıl olayı olan akıcı parkur eşliğinde zombi dövme olayı pek DL2'de yoktu.

Ayrıca oyunun yüksek kontrastlı dünyasını oyundaki görsel filtrelerden düzenleyebiliyorsunuz, daha soluk renklerle oyun çok daha güzel duruyor bence.

Arkadaşla yakın zamanda oynamayı düşünüyoruz fakat şöyle bir ikilemde kaldık. Geçen ay Far Cry 5 i coop oynadık hikaye açısından ve grafikler açısından başarılıydı. Far Cry serisi üst düzey bir oyun olduğunu hissettiriyor kalite açısından. Ubisoft hakkında iyi konuştum fakat bu değildir ki far cry serisini çok iyi yapıyorlar. Benim için Far Cry 3 son ondan sonra çıkmış oyunlar yenilikçiliğe çok odaklanmıyorlar. Bu da oyunu kötü yapmıyor ama iyi de yapmıyor ortalamada kalıp gidiyor. Ben asıl olarak şunu sormak istiyorum. Bize arkadaşımla Far Cry 6 mı ? Dying Light 2 mi ? Başlamamızı tavsiye edersin ?

Grappling hook ikinci oyunda çok daha iyi. İlk oyunda bir işe yaramıyordu (yani hook değilde hile açmışız gibiydi oyunu aşırı kolaylaştırıyordu). Teleport atmak aşırı saçma. Bence yan karakter olarak 2.oyun daha iyiydi. Can barının gözükmemesi de bence daha iyi, oyuna odaklanmamı sağlıyor. Muhalifler, gerilme ve oyunun fazla renkli olduğu kısmında haklısınız. Koşarken arkaya bakma var mıydı hatırlamıyorum, oyunu bitireli epey oluyor.

Bence Dying Light 2 başlayın. Birinci oyunu oynamadıysanız onu da tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…