Şehsuvar Kementoğlu

Başarılı
1080P'de Ryzen 5600 + 4060 Ti 8 GB + 2x16 GB RAM kullanıyorum, sistemde hiçbir darboğaz durumu yok onlarca oyun oynadım. Bu oyunda nedense yer yer anlık yüzde 95-99'lardan bir anda yüzde 50-60'lara düşüyor, ayarlarım her şey Ultra DLSS kalite, Frame Generation açık. Önce VRAM'den mi acaba dedim sonra hepsini kapatıp ayarları düşürdüm VRAM 7 GB'dan 4 GB'a düştü ve yer yer yine aynı sorun oldu, oyunun optimizasyonu çok iyi falan diyorlar ama sanırım güncelleme alması gerekiyor, oyunda optimizasyonu sorunu var gibi. Bu minvalde sorun yaşayan var mı?

NVIDIA Reflex oyunu bozuyor diyor çoğu kişi. FSR Frame Generation kullanmayı dene, DLSS Frame Generation zorla Reflex’i açtığı için. Frame Generation hiç kullanmadan FPS’yi 60’a sabitlemek de yardımcı oluyormuş.

İlk defa AMD’de daha iyi çalışan oyun gördüm, ne diyeyim🤣

Yani akıcılıktan kastım şu, COD oynarsın 144 Hz'i tam anlamıyla alırsın akıcıdır sağa sola dönüşlerde ya oyun, bunda 150 FPS değil de 100 FPS oynuyormuşum gibi :D Bir süre sonra ayar çok yapınca GPU kullanım 99'lardan 70'lere düşüyor kapatıp açınca düzeliyor, oyun bozuk sanırım ya.

Yani akıcılıktan kastım şu, COD oynarsın 144 Hz'i tam anlamıyla alırsın akıcıdır sağa sola dönüşlerde ya oyun, bunda 150 FPS değil de 100 FPS oynuyormuşum gibi :D Bir süre sonra ayar çok yapınca GPU kullanım 99'lardan 70'lere düşüyor kapatıp açınca düzeliyor, oyun bozuk sanırım ya.
O durum Frame Gen'in bozuk olmasıyla alakalı. Hem yüksek FPS'ye rağmen akıcı hissettirmiyor hem de mikro takıntılara sebep oluyor. Çok ayar yapınca bozulma durumu da menüdeki ayarın değiştirilmesine rağmen oyunun aslında ayarları değiştirmiyor olmasıyla alakalı. Mesela Frame Gen'i veya Reflex'i açtıktan sonra tekrar kapatmak için oyundan çıkıp girmek gerekiyor. Oyundan çıkıp girmeden açıp kapatmaya çalışınca oyunda iyice saçma sapan bir durum oluşuyor.

1080P'de Ryzen 5600 + 4060 Ti 8 GB + 2x16 GB RAM kullanıyorum, sistemde hiçbir darboğaz durumu yok onlarca oyun oynadım. Bu oyunda nedense yer yer anlık yüzde 95-99'lardan bir anda yüzde 50-60'lara düşüyor, ayarlarım her şey Ultra DLSS kalite, Frame Generation açık. Önce VRAM'den mi acaba dedim sonra hepsini kapatıp ayarları düşürdüm VRAM 7 GB'dan 4 GB'a düştü ve yer yer yine aynı sorun oldu, oyunun optimizasyonu çok iyi falan diyorlar ama sanırım güncelleme alması gerekiyor, oyunda optimizasyonu sorunu var gibi. Bu minvalde sorun yaşayan var mı?
Frame gen açıksa kapatıp, nvidia uygulaması üzerinden önerilen ayarları yapın.