Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Oyuna ilk girdiğimde 100+ FPS alıyorum, sonra bir ara sahne girince FPS düşüyor ve bir daha yükselmiyor. Grafik ayarları orta seviye. Daha da düşürmek istemiyorum, oyunun optimizasyonu iyi değil zaten. Ama grafiği daha da düşürmeden yapabileceğim ayar vs. var mı acaba? Oyunu ikinci kez bitireceğim, ilk bitirdiğimde böyle olduğunu hatırlamıyorum.
  • 16 GB DDR4 RAM
  • i3-10100F
  • GTX 1650 SUPER
  • Windows 10.

Oyuna ilk girdiğimde 100+ FPS alıyorum, sonra bir ara sahne girince FPS düşüyor ve bir daha yükselmiyor. Grafik ayarları orta seviye. Daha da düşürmek istemiyorum, oyunun optimizasyonu iyi değil zaten. Ama grafiği daha da düşürmeden yapabileceğim ayar vs. var mı acaba? Oyunu ikinci kez bitireceğim, ilk bitirdiğimde böyle olduğunu hatırlamıyorum.
  • 16 GB DDR4 RAM
  • i3-10100F
  • GTX 1650 SUPER
  • Windows 10.
FPS drop sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edin:

1. Arka Plan Uygulamalarını Kapatın:
- Görev Yöneticisi'ni açın (Ctrl + Shift + Esc).
- Oyun oynarken çalışan gereksiz uygulamaları kapatın.

2. Grafik Kartı Sürücülerini Güncelleyin:
- NVIDIA'nın resmi web sitesinden en son sürücüyü indirin ve kurun.
- Oyun için optimize edilmiş sürücüleri tercih edin.

3. Oyun İçi Grafik Ayarlarını Gözden Geçirin:
- "Dying Light" içindeki grafik ayarlarını kontrol edin.
- "V-Sync" ve "TAA" gibi ayarları kapatmayı deneyin. Bu ayarlar bazen FPS düşüşüne neden olabilir.

4. Oyun Dosyalarını Kontrol Edin:
- Steam üzerinden oyunun dosyalarını doğrulayın:
- Oyun kütüphanenizden "Dying Light"a sağ tıklayın.
- "Özellikler" > "Yerel Dosyalar" > "Oyun Dosyalarını Doğrula" seçeneğini tıklayın.

5. Isınmayı Kontrol Edin:
- Bilgisayarın ısısını kontrol edin. Aşırı ısınma, performans kaybına yol açabilir. Gerekirse soğutmayı iyileştirin veya tozları temizleyin.

6. Oyun Modlarını Kapatın:
- Oyun içindeki çeşitli moda bağlı grafik ayarlarını kapatmayı deneyin. Örneğin, "bloom" veya "motion blur" gibi efektlerin etkisini azaltmak FPS'yi olumlu yönde etkileyebilir.

7. Performans Modunu Seçin:
- Windows'ta güç ayarlarını "Yüksek Performans" olarak ayarlayın:
- Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Yüksek Performans'ı seçin.

Bu adımları izleyerek FPS düşüşü sorununu gidermeye çalışabilirsiniz. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik detay (örneğin sıcaklık değerleri, ekran çözünürlüğü) ile geri dönün.