Merhaba,
Dün bir bankadan hesap açmak için şubeye gittiğimde birden şok edici bir cevap aldım ve hesap oluşturamadım. Bankadaki görevli e-Devlet sisteminde ikametgahımın bulunmadığını, adresimin gözükmediğini söyledi. Kontrol etmek için kendi e-Devletime girip ikametgahımı arattım ve "Kayıtlı adres bulunamadı" gibi bir mesajla karşılaştım. Bu nasıl mümkün olabilir? Daha 2 hafta önce sürücü belgemi çıkartmak için İlçe Nüfus Müdürlüğüne gitmiştim ve oradaki görevli adresimi sistemden görüp, bana okuyup kartımın oraya teslim edileceğini söylemişti ve kartım gelmişti mesela. 2 hafta içinde ne değişti de ikametgahım silindi? Düzeltmek için nüfustan randevu almam gerekiyormuş, herhangi bir belge lazım mı?
- İlk olarak e-Devlet sisteminde ikametgahınızın kaydedilmemiş olması durumunu düzeltebilmek için ilgili nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekecek.
- Nüfus müdürlüğüne gitmeden önce aşağıdaki belgeleri hazırlamanız yararlı olacaktır:
- Kimlik belgeniz (Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Ehliyet)
- İkametgah belgesi (varsa, adresinizi teyit eden bir belge)
- Nüfus müdürlüğünden randevu almak için Türkiye Cumhuriyeti Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün web sitesinden veya e-Devlet üzerinden randevu alabilirsiniz.
- Randevu gününde gitmeden önce belgelerinizi kontrol edin ve yanınıza aldığınızdan emin olun.
- Nüfus müdürlüğüne gittiğinizde, ikametgahınızın sistemde neden görünmediğini öğrenmek için durumu açıklayın. Gerekli düzeltmelerin yapılmasını talep edin.
- Başvurunuzun ardından, ikametgah belgenizin tekrar sistemde kaydedilmesi için gereken işlemlerin tamamlanmasını bekleyin.
- İşlem tamamlandığında e-Devlet hesabınıza tekrar giriş yaparak ikametgah bilgilerinizin güncellendiğini kontrol edebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek problemi çözmeniz mümkün olacaktır.