E-Devlet'te ikametgahımın silinmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AlicanCopur
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 191

AlicanCopur

Çalışkan
Merhaba,
Dün bir bankadan hesap açmak için şubeye gittiğimde birden şok edici bir cevap aldım ve hesap oluşturamadım. Bankadaki görevli e-Devlet sisteminde ikametgahımın bulunmadığını, adresimin gözükmediğini söyledi. Kontrol etmek için kendi e-Devletime girip ikametgahımı arattım ve "Kayıtlı adres bulunamadı" gibi bir mesajla karşılaştım. Bu nasıl mümkün olabilir? Daha 2 hafta önce sürücü belgemi çıkartmak için İlçe Nüfus Müdürlüğüne gitmiştim ve oradaki görevli adresimi sistemden görüp, bana okuyup kartımın oraya teslim edileceğini söylemişti ve kartım gelmişti mesela. 2 hafta içinde ne değişti de ikametgahım silindi? Düzeltmek için nüfustan randevu almam gerekiyormuş, herhangi bir belge lazım mı?

- İlk olarak e-Devlet sisteminde ikametgahınızın kaydedilmemiş olması durumunu düzeltebilmek için ilgili nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekecek.

- Nüfus müdürlüğüne gitmeden önce aşağıdaki belgeleri hazırlamanız yararlı olacaktır:
- Kimlik belgeniz (Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Ehliyet)
- İkametgah belgesi (varsa, adresinizi teyit eden bir belge)

- Nüfus müdürlüğünden randevu almak için Türkiye Cumhuriyeti Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün web sitesinden veya e-Devlet üzerinden randevu alabilirsiniz.

- Randevu gününde gitmeden önce belgelerinizi kontrol edin ve yanınıza aldığınızdan emin olun.

- Nüfus müdürlüğüne gittiğinizde, ikametgahınızın sistemde neden görünmediğini öğrenmek için durumu açıklayın. Gerekli düzeltmelerin yapılmasını talep edin.

- Başvurunuzun ardından, ikametgah belgenizin tekrar sistemde kaydedilmesi için gereken işlemlerin tamamlanmasını bekleyin.

- İşlem tamamlandığında e-Devlet hesabınıza tekrar giriş yaparak ikametgah bilgilerinizin güncellendiğini kontrol edebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek problemi çözmeniz mümkün olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…