e-Nabız'a girip tetkik sonuçlarını USB belleğe yükleyip doktora götürmek

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Az önce annem aradı. Konuşmanın sonunda hayırsız evlat oldum tabii.

Dediği şey şu "e-Nabız'a gir, görüntüleri flash diske at, getir şimdi.".

Ben acayip şaşırdım ve saçma olduğunu söyledim. Bir de abi sanki şuradan şuraya çağırıyor koskoca hastaneye çağırıyor, bir flash disk götürmek için.
"Neyse tamam boş ver ya" deyip hayırsız evlat yaptı yine beni.

"Doktorun kendi e-nabıza erişimi yok mu?" dedim yok dedi öyle olmuyormuş.

Olm bugüne kadar böyleydi.

Hastadan e-Nabız'a girip MR, ultrason görüntülerini indirip getirmesi ne demek yahu? Bir ben mi saçma buluyorum yoksa böyle bir şey var mı?

SABİM'den kayıt oluşturdum bakalım.

SABİM aradı, sistemsel sorun olunca bu tarz şekilde isteyebiliyorlarmış.
Saçmalık...

Son düzenleme:
Herkesin evinde USB bellek yok herkes bu imkana sahip değil çok garip gerçekten.

USB Bellek mi kaldı arkadaş, 5 megabaytlık veri için yol mu gidilir. Doktor bu kadar mı teknolojiden uzak? Whatsapp'tan istesin.

E-Posta felanda yok...
Hayır bu adamlar okuyor bir de 6 sene üniversite, uzmanlığı dahil bile etmedim, bu kadar pratik zekadan nasıl uzak olabiliyorlar. Oldu, bir sen akıllısın flaş bellek getirsin millet işini gücünü bırakip, sırf benzin parası kaç para gidecek Alah bilir. Komik valla.

O da bir şey mi, internetten ödeme imkanı olan nikah parasını internetten ödediğim için memur niye internetten ödedin bize makbuz lazım dediği için internetten ödediğim nikah ücretini vergi dairesi gibi bir yerden gidip makbuzu alıp nikah dairesine teslim ettim

Meğerse internet üzerinden ödeyince yazıcı daire içinde otomatik makbuz basıyor sonrada arşivleniyormuş. Ne anladım bu işten

Şu devlet sitelerinin altyapısını biraz düzgün yapın be kardeşim.

Türkiye'de maalesef doktorlar teknoloji konusunda çok gerideler ve çok cahiller. E-posta nedir haberleri yok. Hastalarla e-posta ile iletişime geçme kültürü yok. Yokta yok yani. Berbat bir durum yemin ederim. Bir doktor nasıl e-posta kulllanmaz ya rezillik yemin ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…