Genel bir e-posta kullanmama durumu var; sadece doktorlar için demek doğru olmaz bence.Türkiye'de maalesef doktorlar teknoloji konusunda çok gerideler ve çok cahiller. E-posta nedir haberleri yok. Hastalarla e-posta ile iletişime geçme kültürü yok. Yokta yok yani. Berbat bir durum yemin ederim. Bir doktor nasıl e-posta kulllanmaz ya rezillik yemin ederim.
Detaylar
Kim cevapladı?mete01
Üstün
Az önce annem aradı. Konuşmanın sonunda hayırsız evlat oldum tabii.
Dediği şey şu "e-Nabız'a gir, görüntüleri flash diske at, getir şimdi.".
Ben acayip şaşırdım ve saçma olduğunu söyledim. Bir de abi sanki şuradan şuraya çağırıyor koskoca hastaneye çağırıyor, bir flash disk götürmek için.
"Neyse tamam boş ver ya" deyip hayırsız evlat yaptı yine beni.
"Doktorun kendi e-nabıza erişimi yok mu?" dedim yok dedi öyle olmuyormuş.
Olm bugüne kadar böyleydi.
Hastadan e-Nabız'a girip mr, ultrason görüntülerini indirip getirmesi ne demek yahu? Bir ben mi saçma buluyorum yoksa böyle bir şey var mı?
Sabim'den kayıt oluşturdum bakalım.
Sabim aradı, sistemsel sorun olunca bu tarz şekilde isteyebiliyorlarmış.
Saçmalık...
Her hastane aynı sistemi kullanmıyor. Örneğin üniversite hastaneleri genellikle cep hastane denilen bir uygulamanın yazılımını kullanırken şehir hastaneleri Oracle tarafından sunulan hizmeti kullanıyor. Tekrar tekrar test yapılmaması için böyle test isteniyor normal.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Bu cevabın konuyla alakası sıfır herhalde.Her hastane aynı sistemi kullanmıyor. Örneğin üniversite hastaneleri genellikle cep hastane denilen bir uygulamanın yazılımını kullanırken şehir hastaneleri Oracle tarafından sunulan hizmeti kullanıyor. Tekrar tekrar test yapılmaması için böyle test isteniyor normal.
Sistemsel sorun var mış, doktor ekranı açılmamış böyle istemişler.
mete01
Üstün
Bu cevabın konuyla alakası sıfır herhalde.
Sistemsel sorun var mış, doktor ekranı açılmamış böyle istemişler.
Tamam bu da olabilir. Ben nereden bileyim sizin her zaman aynı doktora gittiğinizi?
@mete01 her şeyi bir noktada toplamak varken, nedir bu işkence?
İnanın bilmiyorum. Önce Türkiye kendi sistemine geçiş yapmaya çalıştı. Sonra tekrar Oracle dönüldü. Emin olun sağlık sistemi curcunaya döndü.
Yeni konular
-
-
-
1.000 TL'ye kadar bilgisayar masası için ayak destek ünitesi önerisi
- Michael MYERS
-
-
-
-
-
-