Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Merhaba! EasySMX X5 ile X15 arasında ne gibi farklar var?

Bütçem X5'e yetiyor ama belki zorlarsam X15'i alabilirim. X5 iyi mi, yoksa “kesinlikle X15 mi al” mı diyorsunuz?

Açıklayıcı şekilde anlatır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
En büyük farkı tetik. X5'te standart tetik ve analog sistem var. X15'te ise çoğu versiyonda Hall Effect (manyetik) tetik bulunur. Diğer özellikler bunun yanında biraz konfor farkları. Mesela X5'in kasası daha ucuz ve plastik hissiyatı verir. Bir de sanırım X15'in titreşim modu daha güçlü ve hissettiriyor.
En büyük farkı tetik. X5'te standart tetik ve analog sistem var. X15'te ise çoğu versiyonda Hall Effect (manyetik) tetik bulunur. Diğer özellikler bunun yanında biraz konfor farkları. Mesela X5'in kasası daha ucuz ve plastik hissiyatı verir. Bir de sanırım X15'in titreşim modu daha güçlü ve hissettiriyor.

Çözüm
X5 yaklaşık 2 senedir kullanıyorum bütçe daha üstüne yetmiyorsa alınabilir. Hem tetik tuşları hem stickler Hall Effect ve aşırı hassas ve yumuşaklar. Tetik tuşlarında yaklaşık %5 lik bir ölü bölge var. Titreşim istiyorsan titreşimi eski klasik titreşimler işte olmasa da olur ben kullanmıyorum, kullanırsan da tatmin edeceğini sanmam açıkçası.

X15'de ölü bölge var mı?

X5 yaklaşık 2 senedir kullanıyorum bütçe daha üstüne yetmiyorsa alınabilir. Hem tetik tuşları hem stickler Hall Effect ve aşırı hassas ve yumuşaklar. Tetik tuşlarında yaklaşık %5 lik bir ölü bölge var. Titreşim istiyorsan titreşimi eski klasik titreşimler işte olmasa da olur ben kullanmıyorum, kullanırsan da tatmin edeceğini sanmam açıkçası.
%5'lik ölü bölge sorun yaratır mı?

Resmi kaynaklara göre yok. Kullanıcı notlarında ve yorumlarında da direkt olarak X15 için ölü bölgeden bahsedilmemiş. Sadece analog sticklerin davranışının biraz farklı olduğu, yağlı gibi yumuşak, bazen sol-sağ simetrisi tam oturmadığı, hassasiyette ufak farklar yaşandığı yönünde yorumlar var.

%5'lik ölü bölge sorun yaratır mı?
Tamamen oynadığın oyun türüne bağlı. Dürüst olmak gerekirse yüzde 5 büyük bir dead zone değil.