mermeradam
Gelişen
Merhaba,
Eczane için IGPU'lu bir sistem toplamak istemekteyim, farklı yerlerden birkaç kendin topla özelliğini denedim, ayrı ayrı fiyatlar ve sistemler(bir tane daha iyi bilgisayar 2 tanede daha basit) çıkardım ama yine de size sormak istedim, tam olarak ne soracağımdan emin değilim. Kullanmayı planladığım parçaları yazıyorum sizce iyi midir ona bakabilirseniz, sistemi yorumlarsanız sevinirim.
Kasa 1:
İşlemci: Ryzen 5 5600G.
Anakart: Gigabyte A520mk v2(MSI Pro veya ASRock'ta olabilir fiyatları yakın)
Bellek: 2x8 DDR 4 RAM, (marka Kingston veya Lexar)
Depolama: Kioxia 500GB G2 SSD 2100/1700 mb/s
Kasa: MSI MAG Forge 100 veya gene msin hangi modeli varsa ucuz olan o olabilir.
Güç kaynağı: NZXT C750 veya MSI MAG A650bn(PSU tierlistte C ve üstü Türkiye'de zor bulunuyor ama bunlar vardı)
İşlemci fanı: Thermalright Assassin king 120 mini V2 ve Thermalright MX7.
Kasa 2:
İşlemci: Ryzen 5 7600.
Anakart: MSI Pro B650M-E
Bellek: 2x8 RAM (marka Kingston veya Lexar)
Kasa: MSI kasa.
Güç kaynağı: NZXT C750 veya MSI MAG A650bn(PSU tierlistte C ve üstü Türkiye'de zor bulunuyor ama bunlar vardı)
Thermalright Assassin king 120 mini V2 ve Thermalright MX7.
İşlemci için aklıma takılanlar ve düşüncelerim:
Dahili ekran kartlı işlemciler seçmeye çalıştım, kasa 1 için Intel i5 12400 veya i3 14100 daha iyi olur mu sizce yoksa bu taktıklarım daha iyi midir? Özellikle soket konusunda, ileride AM4 soket hala işlevli olur mu?
Kasa 2 için, Intel i5 14400 işlemcide uygun fiyatlı gibi, sizce Intel daha iyi olur mu?
Anakart için aklıma takılanlar:
Anakart modellerinde kasa 1 için bilinen markalardan en ucuzunu seçtim, kasa 2 içinse 2. en ucuzu seçtim. Sizce iyi midir bu seçimlerim?
Bellek hakkındaki düşüncelerim:
2x8 mi, 1x16 mı yoksa 1x8 mi almalıyım?
Depolama:
Kioxia veya WD Green, NVMe 3 veya 4 almayı planlıyorum.
Kasa hakkında aklıma takılanlar:
Msin MAG Forge 100R gibi uygun fiyatlı olduğunu düşündüğüm modellerden almayı planlıyorum, veya bazı sitelerde Lian Li'nin ucuz kasaları var. Micro ATX bir model seçmeyi planlıyorum. Bir de MSI MAG 650bnl PSU eklenmiş kasalar uyguna var lakin bnl PSU pek iyi değil sanırım.
Güç kaynağı: Seçtiğim modeller Türkiye'deki en ucuz, tier listte alınabilecek olarak gösterilen modellerden.
Eczane için IGPU'lu bir sistem toplamak istemekteyim, farklı yerlerden birkaç kendin topla özelliğini denedim, ayrı ayrı fiyatlar ve sistemler(bir tane daha iyi bilgisayar 2 tanede daha basit) çıkardım ama yine de size sormak istedim, tam olarak ne soracağımdan emin değilim. Kullanmayı planladığım parçaları yazıyorum sizce iyi midir ona bakabilirseniz, sistemi yorumlarsanız sevinirim.
Kasa 1:
İşlemci: Ryzen 5 5600G.
Anakart: Gigabyte A520mk v2(MSI Pro veya ASRock'ta olabilir fiyatları yakın)
Bellek: 2x8 DDR 4 RAM, (marka Kingston veya Lexar)
Kasa: MSI MAG Forge 100 veya gene msin hangi modeli varsa ucuz olan o olabilir.
İşlemci fanı: Thermalright Assassin king 120 mini V2 ve Thermalright MX7.
Kasa 2:
İşlemci: Ryzen 5 7600.
Anakart: MSI Pro B650M-E
Bellek: 2x8 RAM (marka Kingston veya Lexar)
Kasa: MSI kasa.
Thermalright Assassin king 120 mini V2 ve Thermalright MX7.
İşlemci için aklıma takılanlar ve düşüncelerim:
Dahili ekran kartlı işlemciler seçmeye çalıştım, kasa 1 için Intel i5 12400 veya i3 14100 daha iyi olur mu sizce yoksa bu taktıklarım daha iyi midir? Özellikle soket konusunda, ileride AM4 soket hala işlevli olur mu?
Kasa 2 için, Intel i5 14400 işlemcide uygun fiyatlı gibi, sizce Intel daha iyi olur mu?
Anakart için aklıma takılanlar:
Anakart modellerinde kasa 1 için bilinen markalardan en ucuzunu seçtim, kasa 2 içinse 2. en ucuzu seçtim. Sizce iyi midir bu seçimlerim?
Bellek hakkındaki düşüncelerim:
2x8 mi, 1x16 mı yoksa 1x8 mi almalıyım?
Depolama:
Kioxia veya WD Green, NVMe 3 veya 4 almayı planlıyorum.
Kasa hakkında aklıma takılanlar:
Msin MAG Forge 100R gibi uygun fiyatlı olduğunu düşündüğüm modellerden almayı planlıyorum, veya bazı sitelerde Lian Li'nin ucuz kasaları var. Micro ATX bir model seçmeyi planlıyorum. Bir de MSI MAG 650bnl PSU eklenmiş kasalar uyguna var lakin bnl PSU pek iyi değil sanırım.
Güç kaynağı: Seçtiğim modeller Türkiye'deki en ucuz, tier listte alınabilecek olarak gösterilen modellerden.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: