20985

Becerikli
İyi akşamlar, aklıma takılan bu konuyu danışmak istedim.

Sistem:
  • Anakart: Gigabyte B450M GAMING
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 AF
  • Bellek (RAM): Team Group Vulcan Z Red 8x2 DDR4 3200 MHz
  • Ekran Kartı: Galax GTX 750 Ti 2 GB Black OC Sniper Edition
  • Güç Kaynağı (PSU): Enermax Maxpro III 80+ 700W
  • İşlemci Soğutucusu: Thermalright Assassin King 120 SE
  • Kasa: Gigabyte IF 133 Kasa

Şu anda kullandığım sistem bu. Ve açıkçası toplarken APU işlemcileri göz ardı ettim. Fakat şimdi bakınca 750 Ti ve 1600 AF ile oynayamayacağım oyunları 5600G/5700G ile oynayabilirdim. Daha güçlü olurdu. Performans testi ve 750 Ti karşılaştırmasını aşağıya bırakıyorum. Bu ekran kartı sistemi toplamadan daha önce bendeydi bu arada. Onunla idare ederim diye düşündüm.

Oynamak istediğim oyunlar da Minecraft, CS2, Valorant, Forza ve daha eski oyunlar. Sistemde ileride yükseltme yapabilmek için 700W PSU ve kaliteli bir soğutucu almıştım. Ve şu an daha güçlü bir işlemci ve ekran kartını aynı anda almaya bütçem yetmez. 3200 MHz RAM'lerim var. Frekansı daha iyi olabilirdi ama 5-10 FPS'ten fazla fark etmeyecektir.

Bu açıdan sadece 1600 AF işlemciyi muhtemelen satıp 5600G/5700G işlemci almama ne dersiniz?

Bahsettiğim karşılaştırma linki:

Son düzenleyen: Moderatör:
Kafam inanılmaz karışık.
Bir yandan 5600G/5700G alıp onunla devam etmek istiyorum. Zaten Minecraft, Valorant falan hikaye. CS2, Forza falan da 900p de rahat oynatabilecek işlemciler bunlar. Benim için performansının yeteceğini düşünüyorum.
Ekran kartı almaya pek yanaşmıyorum. Çünkü fiyatları pahalı olduğundan ikinci ele kaymak zorunda kalıyorum.
İçimden 5700G al geç diyorum kendime. Çünkü ekran kartı alsam(3060Ti vb alırdım galiba.) elimde 1600AF var. Onu en azında R5 5500 ile yükseltmek gerek. (Şu anda fiyat performans takıntım oldugunu farkettim.) Apu alsam nerdeyse yarı yarıya kapatıyorum.
Dediklerinize rağmen ben kendi fikrimi savundum. Buna rağmen hala ekran kartında ısrarcı mısınız?