Detaylar
Kim cevapladı?Opera'da vardı ama Edge kadar iyi çalışmıyor. Ayrıca Edge RTX bir kartınız varsa ekstra ayarlar var.
Nvidia destekli ayarlarda GPU kullanımı büyük oranda artıyor. Ayrıca açıkcası keskinleştirme uygulayan canlı moddan tek farkları renkler değişiyor. Oyundaki gibi sanki RTX uygulamış gibi kontrast artıyor. Tükettiği GPU karşılığında pek de avantajı yok. Edge canlı modu yeterli yani.
Edge son zamanlarda genel bir yavaşlama sorunu yaşadığımdan saldım. Bu yüzden Brave geçtim. Brave şu an adaha akıcı çalışıyor. Ama Edge bu akıcılık olsa kolay kolay salmazdım. Video iyileştirme özelliğini arıyorum yalan yok. Chromium veya Windows'un desteklediği bir özellik olabilir. Diğer tarayıcılar neden eklemiyor bilgim yok.
Kod:
edge://settings/system/systemSubPage
Nvidia destekli ayarlarda GPU kullanımı büyük oranda artıyor. Ayrıca açıkcası keskinleştirme uygulayan canlı moddan tek farkları renkler değişiyor. Oyundaki gibi sanki RTX uygulamış gibi kontrast artıyor. Tükettiği GPU karşılığında pek de avantajı yok. Edge canlı modu yeterli yani.
Edge son zamanlarda genel bir yavaşlama sorunu yaşadığımdan saldım. Bu yüzden Brave geçtim. Brave şu an adaha akıcı çalışıyor. Ama Edge bu akıcılık olsa kolay kolay salmazdım. Video iyileştirme özelliğini arıyorum yalan yok. Chromium veya Windows'un desteklediği bir özellik olabilir. Diğer tarayıcılar neden eklemiyor bilgim yok.
RoaringLion 32
Üstün
O özelliği ben de beğeniyordum ama ben o özelliği açtığımda Twitch yayınları sürekli kesilip bilinmeyen bir hata oluştu lütfen sayfayı yenileyin uyarısı gelip duruyordu. Takılmalar oluyordu, video donuyordu, ses devam ediyordu, sonra video sanki x2 x3 ile hızlandırılmış gibi sese yetişiyordu. YouTube'ta da aynı şey oluyordu. O yüzden kapalı tutmak zorunda kalmıştım.
Aynı özellikten mi bahsediyoruz bilmiyorum ama Edge üzerinden Xcloud veya GFN ile oyun oynarken Clarity Boost var o da muazzam. Xcloud'ta 720p yayını adeta 1080p seviyesine çekebiliyor. GFN zaten 1080p verebiliyor ama Clarity Boost ile daha net oluyor.
RTX ayarı veya süper çözünürlük kadar olmasa da, kaynak tüketimini ucundan artırıyor. Sisteminiz çok iyi değilse Twitch, YT gibi yüksek kaynak tüketen sitelerde takılmalara yol açabilir.O özelliği ben de beğeniyordum ama ben o özelliği açtığımda Twitch yayınları sürekli kesilip bilinmeyen bir hata oluştu lütfen sayfayı yenileyin uyarısı gelip duruyordu. Takılmalar oluyordu, video donuyordu, ses devam ediyordu, sonra video sanki x2 x3 ile hızlandırılmış gibi sese yetişiyordu. YouTube'ta da aynı şey oluyordu. O yüzden kapalı tutmak zorunda kalmıştım.
Benzer mantıkta çalışan ayar olabilir. Kabaca keskinleştirme atıyor. Fake HDR gibi düşünebilirsiniz. Başlarda saç, sakal vb. kötü dursa da alışınca hiç sırıtmıyor. Bir de parazitlenme varsa en çok onları bozuyor.Aynı özellikten mi bahsediyoruz bilmiyorum ama Edge üzerinden Xcloud veya GFN ile oyun oynarken Clarity Boost var o da muazzam. Xcloud'ta 720p yayını adeta 1080p seviyesine çekebiliyor. GFN zaten 1080p verebiliyor ama Clarity Boost ile daha net oluyor.
GeForce Now'da karta göre de değişiyor o ayar. Tarayıcıdan hiç kullanmadım. Ama uygulamasında yine RTX veya 40K bir kart varsa, keskinleştirme kısmında AI-Gelişmiş seçeneği gözüküyor.
RoaringLion 32
Üstün
RTX 4070 Ti, 13700K, 64 GB bellek, 990 Pro SSD vardı...RTX ayarı veya süper çözünürlük kadar olmasa da, kaynak tüketimini ucundan artırıyor. Sisteminiz çok iyi değilse Twitch, YT gibi yüksek kaynak tüketen sitelerde takılmalara yol açabilir.
Bahsettiğiniz siteler kullandım, pek sorun yaşamadım. Belki bir çerez veya uzantı sorunu da olabilir. Çerez sorununu arada bir tüm çerezli temizleyerek çözebilirsiniz. Çerezler özellikle eski ve yeni çerezler birbiri ile karışınca saçma sorunlara veya genel performans düşüşlerine yol açabiliyor.RTX 4070 Ti, 13700K, 64 GB bellek, 990 Pro SSD vardı...
Bir de donanım hızlandırma ayarı açık kullanıyorum. CPU çok güçlü olsa da, tarayıcıda bu ayarı kapalı kullanmak performansı düşürüyor.
RoaringLion 32
Üstün
Knkim ben sadece deneyimlerimi yazdım. Artık Mac mini'deyim, Safari'deyim. Edge'i de Windows'u da yerin dibine batsın.Bahsettiğiniz siteler kullandım, pek sorun yaşamadım. Belki bir çerez veya uzantı sorunu da olabilir. Çerez sorununu arada bir tüm çerezli temizleyerek çözebilirsiniz. Çerezler özellikle eski ve yeni çerezler birbiri ile karışınca saçma sorunlara veya genel performans düşüşlerine yol açabiliyor.
Bir de donanım hızlandırma ayarı açık kullanıyorum. CPU çok güçlü olsa da, tarayıcıda bu ayarı kapalı kullanmak performansı düşürüyor.