DaVinci Resolve ücretsiz olarak temel kullanışlı arayüzü ile kendini geliştirebileceğin sahne olaylarını öğrenebileceğin bir uygulama olur, color kısmında renk düzenleme, histogramları scopesleri görür araştırarak neyin ne işe yaradığını bulabilirsin. Fusion kısmı Node'ler ile çalıştığından layer mantığı olmadığından kafa karıştırıcı olabilir.

Ama ki içerik bulmalıyım izleyerek öğrenmeliyim diyorsan Adobe'lerde daha fazla içerik ve öğretici içerik bulabilirsin.

After Effects öğrenmelisin. Ben profesyonel After Effects editörüyüm işini iyi bilirsen parası çok. Youtube'da düzenli edit yapıp çok iyi para kazanan insanlar var.
DaVinci Resolve ücretsiz olarak temel kullanışlı arayüzü ile kendini geliştirebileceğin sahne olaylarını öğrenebileceğin bir uygulama olur, color kısmında renk düzenleme, histogramları scopesleri görür araştırarak neyin ne işe yaradığını bulabilirsin. Fusion kısmı Node'ler ile çalıştığından layer mantığı olmadığından kafa karıştırıcı olabilir.

Ama ki içerik bulmalıyım izleyerek öğrenmeliyim diyorsan Adobe'lerde daha fazla içerik ve öğretici içerik bulabilirsin.
Teşekkürler, sağ olun. Önerilerinizi dikkate alacağım.

After Effects öğrenmelisin. Ben profesyonel After Effects editörüyüm işini iyi bilirsen parası çok. YouTube'da düzenli edit yapıp çok iyi para kazanan insanlar var.

@emre44, hocam bu alanda nasıl iş bulunur, nasıl öğrenebilirim en iyi şekilde, freelance çalışılır mı veya bir mahsuru yoksa sizin gelir modeliniz nasıl hocam?

@Cengiz Kariyer sitelerinde iş ilanları oluyor en son bir noodle şirketi arıyordu video editörü. Öğrenme şekline gelirsek ben asla kimseyi referans almadım yaparak öğrendim tabi özellikle bilmediğim konular için tutorial videoları çok izledim. Freelance çalışma şekli için şunu söyleyeyim size herhangi bir konu üzerinden editörlük yaparsanız örneğin futbol ve Youtube'da shorts üzerinden iyi bir izlenme elde ederseniz çok iyi paralar kazanırsınız. Bunu yaparak Ocak ayında hesap açıp şu anda 1 milyondan fazla abonesi olan arkadaşım var. Benim şu an gelir modelim yok üniversitem var o yüzden düzenli çalışmıyorum ancak düzenli yaptığım zamanlarda TikTok + Instagram + Youtube üzerinden düzenli edit içeriği paylaşarak en azından benim ihtiyaçlarımı karşılayacak bir para kazandım. En son işi bırakmadan bütün hesablarımı sattım. Yasa dışı reklamlar alarak çok daha iyi paralar kazanıyorsunuz ama ben asla yapmadım ve pek düzenlide çalışmadım o yüzden biraz az kazandım ben ama hakkını veren olursa iyi kazanırsınız.

@Cengiz kariyer sitelerinde iş ilanları oluyor en son bir noodle şirketi arıyordu video editörü. Öğrenme şekline gelirsek ben asla kimseyi referans almadım yaparak öğrendim tabii özellikle bilmediğim konular için tutorial videoları çok izledim. Freelance çalışma şekli için şunu söyleyeyim size herhangi bir konu üzerinden editörlük yaparsanız örneğin futbol ve YouTube'da Shorts üzerinden iyi bir izlenme elde ederseniz çok iyi paralar kazanırsınız. Bunu yaparak ocak ayında hesap açıp şu anda 1 milyondan fazla abonesi olan arkadaşım var. Benim şu an gelir modelim yok üniversitem var o yüzden düzenli çalışmıyorum ancak düzenli yaptığım zamanlarda TikTok + Instagram + YouTube üzerinden düzenli edit içeriği paylaşarak en azından benim ihtiyaçlarımı karşılayacak bir para kazandım. En son işi bırakmadan bütün hesablarımı sattım. Yasa dışı reklamlar alarak çok daha iyi paralar kazanıyorsunuz ama ben asla yapmadım ve pek düzenlide çalışmadım o yüzden biraz az kazandım ben ama hakkını veren olursa iyi kazanırsınız.

@emre44, tamam hocam teşekkürler.