bymfw4

Uzman
Yer
Bayerische Motoren Werke AG
Merhabalar... Az önce şehirlerarası bölünmüş bir yolda yaklaşık 50 kilometrelik yol yaptım. Yolun başlarında 32 kilometre boyunca ortalama hız tespiti levhası vardı, vardığım yer ortalama hız tespiti bitişinden sonra mı arada bir yerde mi emin değilim.

Neyse ben ortalama hız tespitinin yol boyunca olan kameralardan alınan bütün hızların ortalamasının alınarak yapıldığını düşünüyordum, bu yüzden tüm EDS'lerden yavaş geçtim fakat yol boyunca genel 110-120 civarı hızlarda seyrettim. Fakat sanırım kameralar arasındaki süreye bakılıyormuş. Aradaki ortalama hızım tahminimce 110 civarıdır.

Sizce bu ortalama hız tepsitinde EDS'den ceza yemiş miyimdir? Yediysem ne zaman düşer? EDS sistemleri sürekli aktif oluyor mu? Bir de gidiş dönüş ortalama hız tespiti vardı, dönüşte de aynı şekilde devam ettim. Ceza yemişsem 2 kere mi yerim?

Bu arada ortalama hız tespiti olan yolda seyyar radar vardı ve ondan geçerken hızım hız sınırları içerisindeydi. Bir de tüm EDS kameralarından hız sınırları dahilinde geçtim. Araç Fiat Fiorino, kamyonet sınıfı olarak kayıtlı.

Evet, EDS giriş ve çıkış arasındaki süreyi hesaplayarak gerekirse ceza uygular. Kameralarda yavaş geçmeniz bir şey ifade etmez. Girişte çok yüksek hızla girip, arada süreyi dolduracak kadar mola verirseniz çıkışta yine yüksek hızla çıksanız bile ceza oluşmaz; önemli olan toplam süredir.
Kamyonet sınıfı olduğu için 95 ile gitmen gerekirdi yani EDS'den ceza yemen gerekir.
EDS'nin olduğu yere genelde radar atmaz belki EDS kapalı olabilir ama kesin değil tabii ki. Genelde 7\24 açık oluyor.
Ayrıca gidiş dönüş farklı koridor olduğu için 2 kez ceza yiyebilirsin. Birinde yedim bir daha yemem diye bir şey yok.
Son olarak da e-devlete en fazla 1 hafta için de düşer eğer EDS'den ceza yediysen. Seyyar radarda zaten sen varacağın yere ulaşmadan e-devlete düşerdi.

Evet, EDS giriş ve çıkış arasındaki süreyi hesaplayarak gerekirse ceza uygular. Kameralarda yavaş geçmeniz bir şey ifade etmez. Girişte çok yüksek hızla girip, arada süreyi dolduracak kadar mola verirseniz çıkışta yine yüksek hızla çıksanız bile ceza oluşmaz; önemli olan toplam süredir.
Kamyonet sınıfı olduğu için 95 ile gitmen gerekirdi yani EDS'den ceza yemen gerekir.
EDS'nin olduğu yere genelde radar atmaz belki EDS kapalı olabilir ama kesin değil tabii ki. Genelde 7\24 açık oluyor.
Ayrıca gidiş dönüş farklı koridor olduğu için 2 kez ceza yiyebilirsin. Birinde yedim bir daha yemem diye bir şey yok.
Son olarak da e-devlete en fazla 1 hafta için de düşer eğer EDS'den ceza yediysen. Seyyar radarda zaten sen varacağın yere ulaşmadan e-devlete düşerdi.
EDS'nin aktif olmama ya da sınırın üstünde kalsam da bir şekil ceza yazmama olasılığı var mı? Bu arada seyyar radarı belirtme nedenim de hız tespiti olan yola ayrıyeten seyyar radar konulmasının saçma gelmesi, acaba EDS çalışmıyor muydu?

EDS'nin aktif olmama ya da sınırın üstünde kalsam da bir şekil ceza yazmama olasılığı var mı?
Aktif olmayabilir, sensorlerde sorun oluşunca kapatabiliyorlar bazen ama kesin değil tabii ki.
Eğer aktifse ve sınırın üzerindeysen daima ceza yiyorsun kaçışı yok maalesef.
Bu arada seyyar radarı belirtme nedenim de hız tespiti olan yola ayrıyeten seyyar radar konulmasının saçma gelmesi, acaba EDS çalışmıyor muydu?
Evet ben de onu garipsedim. EDS sınırlanının içerisinde miydi radar? Yoksa EDS'ye girmeden önce veya çıktıktan sonra mıydı?
Genelde radarı 2km sonra veya önce atıyorlar.

Evet ben de onu garipsedim. EDS sınırlanının içerisinde miydi radar? Yoksa EDS'ye girmeden önce veya çıktıktan sonra mıydı?
Genelde radarı 2km sonra veya önce atıyorlar.
Çok yüksek ihtimalle içindeydi.
Bu arada ben ortalama hız tespitinin bitiş kamerasından önce yoldan ayrılıp durmuş olabilirim bir ihtimal, levhadan sonra 32 kilometre gittim mi emin değilim çünkü.