21611

Becerikli
Siz okumak için hangisini tercih edersiniz? İsviçre'nin pahalı olduğunu biliyorum, bunun dışında sizce Güney Kore mi İsviçre mi? (Genel yaşam şartlarına göre yorumlarsak. Bana göre eğitimi yaşam kalitesinden daha önemsiz.)

Siz okumak için hangisini tercih edersiniz? İsviçre'nin pahalı olduğunu biliyorum, bunun dışında sizce Güney Kore mi İsviçre mi? (genel yaşam şartlarına göre yorumlarsak. Bana göre eğitimi yaşam kalitesinden daha önemsiz.)

İsviçre tabii ki tartışmam bile, Kore'nin kültürü diline alışana kadar 2 üniversite bitirirsin İsviçre'de.

Sadece okul için gidiyorum gözüyle bakma. Okul sonrası orada kalma imkanın da olacak hangisinde yaşamak isterdin diye de düşün. Her türlü İsviçre çok daha avantajlı.

İkisi de eğitim kalitesi olarak iyidir. Japonya'yı da düşünebilirsiniz eğer ilginiz ve maddi imkanınız varsa. Aoyama Gakuin gibi kaliteli özel üniversiteler var.
Japonya bana göre değil gibi ya çok çalışıyorlar asosyaller diye biliyorum.

Sadece okul için gidiyorum gözüyle bakma. Okul sonrası orada kalma imkanın da olacak hangisinde yaşamak isterdin diye de düşün. Her türlü İsviçre çok daha avantajlı.
Evet onu da hesaplıyorum ama işte tam karar veremiyorum. Yorumdakilerin dediği gibi İsviçre de istiyorum aslında hatta Kore'den biraz daha fazla istiyorum ama orası da çok pahalı, hem Kore sağlıkta daha iyi diye Kore'yi de düşünüyorum. Ama arada düşünüyorum alışabilir miyim diye. Hem Kore de mesleğim ile daha alakalı olur diye düşünüyorum, mühendislik (Fazla kararsız biriyim ki hangi mühendis olacağımı bile karar veremiyorum :d)