27688

Çalışkan
Günaydın hepinize. Yurt dışında okumayı düşündüm. İstediğim meslek için uygun olan Güney Kore'yi düşündüm. Avrupa da olabilirdi, ancak Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden gelenler için daha az haklar olması canımı sıktı. İleride bana böyle bir ülkeden geldiğim için önemli bir şeye izin verilmezse vs. diye gitmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden Güney Kore'yi düşünüyorum. Kore ile ilgili neredeyse hiç bilgim yok. Bütçem yaklaşık olarak aylık 50.000 TL diyebilirim. Eğer yapabilirsem yarı zamanlı çalışacağım. Ne düşünüyorsunuz? (Lisans okuyacağım bu arada.)

Son düzenleme:
Evet çünkü Güney Kore ülkesine gelen yabancıları kabul eden, çok iyi haklar sağlayan bir ülke olması ile bilinir. Yani Güney Kore seçmenizdeki temel argüman çok yanlış ve saçma. Avrupa ülkelerinde size izin verilmeyecek tek şey oy vermenizdir ki o da vatandaş olmadığınız için normal bence. Bence iyice bir araştırma yaptıktan sonra karar verin.

Evet çünkü Güney Kore ülkesine gelen yabancıları kabul eden, çok iyi haklar sağlayan bir ülke olması ile bilinir. Yani Güney Kore seçmenizdeki temel argüman çok yanlış ve saçma. Avrupa ülkelerinde size izin verilmeyecek tek şey oy vermenizdir ki o da vatandaş olmadığınız için normal bence. Bence iyice bir araştırma yaptıktan sonra karar verin.
Doğru mu bilmiyorum ama mesela çalışma izinleri vs. de Avrupa Birliği olup olmamasına göre değişiyormuş. Bazı diğer şeyler de vardı sanırım ama şu an unuttum. Hem biraz farklı bir kültür öğrenmiş olurum diye düşündüm. Ayrıca teknolojileri de gelişmiş, o yüzden de seçtim mesela. Araştırma yaptım ama internette vize vermemek için elinden geleni yapan bir ülke olup olmadığını bulamadım. Artık daha da geç olmadan karar vermek istiyorum, bu yüzden biraz hızlansın diye böyle bir konu açtım.