Ezberciliğin verdiği muhteşem sonuç.

Herkes İngilizce biliyor ki zaten bilmeyen yok.
Ayrıca bizim bütün mahalledekiler İspanyolca biliyor. Bir tane adam vardı mahallede 80 yaşındaydı Arapça ve Fransızca biliyordu.
Sen Hollanda'da idin ne oldu kardeşim? :D

Sen Hollanda'da idin ne oldu kardeşim? :D

Hahaha o konu mizah amaçlıydı ama Hollanda'ya gitmeme 5 ay var. Ayrıca ben bile Fransızca'yı ana dilim gibi bilirim. Mahalledeki adamlardabilir.

Her konuyu alttan alttan trollemeye gerek yok bence. Yaptığınız mizahi de değil.

Yani mizah yapmıyorum hindistana bakın sonra buraya gelin. Farkları görebilirsiniz.

Eğitim sistemi hiçbir zaman iyi olmadı. Kendimden örnek vermek istiyorum: Meslek lisesinde "Ağ Sistemleri ve Siber Güvenlik" alanında öğrenciyim. Galatasaray Lisesi ya da herhangi bir fen lisesi öğrencisinin girdiği matematik sınavıyla, Türk dili ve edebiyatı sınavı benim girdiğimle aynı. Ancak ben o öğrenciyle aynı eğitimi almıyorum. Ve inanın ben imla kurallarını vs. okuldan değil Technopat'ta ve Techolay'da öğrendim.

Siz açıklar mısınız farklarını? Sizden öğrenmek istiyorum Hindistan'ın "mükemmel" eğitim sistemini.

1. Hindistan'da çıkıp sınıfta "süüü" diye bağıranlar yok.

2. Hindistan'da ezbercilik yok denilecek kadar az.
Gerisini siz düşünün.

Eğitim sistemi hiçbir zaman iyi olmadı. Kendimden örnek vermek istiyorum: Meslek lisesinde "Ağ Sistemleri ve Siber Güvenlik" alanında öğrenciyim. Galatasaray Lisesi ya da herhangi bir fen lisesi öğrencisinin girdiği matematik sınavıyla, Türk dili ve edebiyatı sınavı benim girdiğimle aynı. Ancak ben o öğrenciyle aynı eğitimi almıyorum. Ve inanın ben imla kurallarını vs. okuldan değil Technopat'ta ve Techolay'da öğrendim.
Ders çalışmamışsınızdır hocam. Dersler ezberci olunca unutuyor insan😃.

Son düzenleme: