EmirBey

Becerikli
Eğitim sisteminin azizliğine uğramış birisi olarak bu konuda yaram derin. Matematiğim hem kötüydü hem çalışmak istemezdim. Anlayamadığım konu da çoktu. Ben insanların ilgi alanlarına, becerilerine göre konuların öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum... Her ders için bu düşüncem geçerlidir e her insan her konuyu aynı sürede öğrenemez. Birisinin 1 ayda öğrendiği konuyu bir başkası belki 1 yılda anca öğrenecek. Ve hayat, istemediğimiz şeylerle uğraşamayacağımız kadar kısa.
İçi boş bir eğitim sisteminden geçtik maalesef. Hele lise dönemi müfredat açısından en gereksiz olanı diye düşünüyorum.

Eğitim sisteminde gördüğünüz noksanlıklar nelerdir ve bir insanın eğitimli olması için üniversite mezunu olması gerekli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes okumamalı, okuyacak olanlar içinde ilgi alanlarına özgü okullar oluşturulmalıdır. Mühendislik okumak isteyen teknik bir örgün öğretim sürecinden, siyasetçi olmak isteyen sosyal bilimlere yönelik eğitim veren kurumlardan geçmelidir diye düşünüyorum. Siyasetçisini, mühendisini veya sıhhiyecisini aynı ortaokulda ve lisede bulundurmak anlamsız olabiliyor. Benim ütopyam bu şekilde.

Öğrencilerin kendi yeteneklerine göre sınıflandırılmasının ve diğer ülkelerin eğitim sistemlerinden örnek alınmasının yeterli olacağını düşünüyorum. Siz de katılırsınız ki ülkemizdeki müfredat sürekli değişiyor ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor, en azından benim düşüncem böyle.

Öğrencilerin kendi yeteneklerine göre sınıflandırılmasının ve diğer ülkelerin eğitim sistemlerinden örnek alınmasının yeterli olacağını düşünüyorum. Siz de katılırsınız ki ülkemizdeki müfredat sürekli değişiyor ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor, en azından benim düşüncem böyle.
Matematiğin azizliğine uğramış birisi olarak katılıyorum.

Eğitim sisteminin azizliğine uğramış birisi olarak bu konuda yaram derin. Matematiğim hem kötüydü hem çalışmak istemezdim. Anlayamadığım konu da çoktu. Ben insanların ilgi alanlarına, becerilerine göre konuların öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum... Her ders için bu düşüncem geçerlidir e her insan her konuyu aynı sürede öğrenemez. Birisinin 1 ayda öğrendiği konuyu bir başkası belki 1 yılda anca öğrenecek. Ve hayat, istemediğimiz şeylerle uğraşamayacağımız kadar kısa.
İçi boş bir eğitim sisteminden geçtik maalesef. Hele lise dönemi müfredat açısından en gereksiz olanı diye düşünüyorum.

Eğitim sisteminde gördüğünüz noksanlıklar nelerdir? Ve bir insanın eğitimli olması için üniversite mezunu olması gerekli midir?

Devlet 81 milyon belli bir düzeyde olsun istiyor. Siz bireyselleştirilmiş eğitim istiyorsunuz.Bireyselleştirilmiş eğitim için okullardaki öğrenci nüfusunun yüzde 90 ı eğitim dışında kalır diğerlerine ise 10 kişilik sınıflarda her türlü imkan sağlanır en iyi öğretmenler teknolojik imkanlar sunulur.10 kişi harbi başarılı olunur eğitim için harcanan her kuruş yerini bulur.Kalan yüzde 90 nasıl değerlendirilir devlet onlar için bir çözüm sunamadığı için başarılı olacak yüzde 10 u da harcıyor şu an.

Devlet 81 milyon belli bir düzeyde olsun istiyor. Siz bireyselleştirilmiş eğitim istiyorsunuz.Bireyselleştirilmiş eğitim için okullardaki öğrenci nüfusunun yüzde 90 ı eğitim dışında kalır diğerlerine ise 10 kişilik sınıflarda her türlü imkan sağlanır en iyi öğretmenler teknolojik imkanlar sunulur.10 kişi harbi başarılı olunur eğitim için harcanan her kuruş yerini bulur.Kalan yüzde 90 nasıl değerlendirilir devlet onlar için bir çözüm sunamadığı için başarılı olacak yüzde 10 u da harcıyor şu an.
İsteyeni eğitime alırsın. İstemeyeni elersin.
Devlet neden 81 milyon eğitim alsın istiyor belli bir düzeyde? Bu işin kökeni nereye dayalı? Avrupa Birliği'ne uyum süreciyle beraber bu başladı ve devam edip gidiyor.

Zorunlu eğitim 8 yıl olmalı. Meslek liseleri baştan sona yenilenmeli ve meslek liselerini bitirenlere iş alanları ile imkanları sunulmalı. Taşra üniversiteleri %90 oranında kapatılmalı ve günümüzde mevcut olan üniversite kontenjanları %75 oranında direkt olarak azaltılmalı. Devlet üniversite mezunlarına direkt olarak iş sunmalı aksi takdirde o bölüm kapatılmalı ya da gerekli planlamalar yapılmalı. Yüksek lisanslarda yazılan tezler sıkı şekilde denetim altına alınmalı ve mevcut profesörler her sene belli konular hakkında makaleler yazmak zorunda olmalı öbür türlü yaptırımlara uğramalı. MEB bünyesinde çalışan tüm öğretmenler her sene rastgele bir gün denetlenmeli ve uzun uzun raporlar sonucunda belirlenen; etkisiz, işe yaramayan öğretmenler ya emekli edilmeli ya da gerekirse ATANMALARI ASKIYA ALINMALI ve hizmet içi eğitime tabii tutulmalıdır. Eğitim sistemindeki, nihai eğitim eşitliği sağlanmalı, kağıt üzerinde kalmamalı. Diyecek daha tonla şey var ama kimsenin umurunda değil. Şu anki eğitim sistemi okyanusun dibine vurmuş bir batıktan başka bir şey değil.

Eğitim sistemi hakkında olumlu düşünmek mümkün değil. Geriye dönüp bakınca çok fazla gereksiz bilgiyi "ezberlettirdiklerini" fark ediyorsunuz. Eğitimli insan tabiri de artık geçerliliğini yitirmiş durumda, zaten her köşe başında üniversite var. Eğitimli insanın akademik başarı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Kötü liselerde, üniversitelerde okuyup, okuduğunu anlayan/yorumlayabilen bir sürü tanıdığım var.