Kepeğe egzemaya en iyi gelen madde Zınc Pyrıthıone maddesi sağlığa zararlı olduğu için şampuan ürünlerinden kaldırdılar. Şu an kepeğe karşı olan şampuanları genelini denedim saç derimi hep kuruttular. Haftada bir zeytin yağı sürerim saç diplerime bu şekilde kepeği sıfıra indirdim.
Detaylar
Kim cevapladı?Chomusuke
Yetkin
- Makaleler
- 1
Buna ben de katılıyorum. Köye gidip kaynaktan gelen içme suyuyla yıkandığım zaman 1 hafta içerisinde saç derimde hiçbir sorun kalmamış oluyor. Geri dönüp tekrar İstanbul'da çeşme suyuyla yıkanmaya başlayınca yine başlıyor tüm sorunlar.Evet, özellikle saçları çeşme suyuyla değil, arıtılmış su ve deniz suyuyla yıkamak iyi geliyormuş.
- Makaleler
- 1
Ben de egzemadan mağdurum, çeşitli şampuanlar ve ilaçlar denedim ama asıl sorunumun aşırı stres olduğunu düşünüyorum.
6-9 aylık bir süreçte tükettiğim gıdaların, sporun ve uykunun etkisini gözlemleyeceğim.
6-9 aylık bir süreçte tükettiğim gıdaların, sporun ve uykunun etkisini gözlemleyeceğim.
Seraphenthia
Yetkin
Ya, bu egzama/kepek öyle bir illet ki, bir süre sonra kullandığın şeye karşı bağışıklık kazanmaya başlıyor ve "sorunum çözüldü, çok şükür" derken hop tekrar başlıyor. Ben de mesela 1-2 yıl Dercos kullandım ve kepek, 0 denecek kadar azdı ama son 1-1.5 aydır falan tekrardan kepeğim artmaya başladı ve geçen gün berbere gittiğimde örtü, dökülen deriden dolayı beyazladı. Her ne kadar bir sağlık durumu da olsa berberde öyle bir görüntü vermek ister istemez utandırdı ve Dercos'tan vazgeçip başka bir şampuan denemeye karar verdirtti. Bundan sonra bir de sizin önerdiğiniz novarin Placenta'yı da deneyeceğim. O da işe yaramazsa artık bildiğimiz zeytinyağlı köy sabunlarına dönerim.
Dreamshox
Yetkin
2017 lise yıllarımdan beri egzama ile mücadele ediyorum. Sizlere bu süreçte hangi yollarımı izlediğimi ve bu illet deri hastalığından nasıl kurtulduğumu anlatacağım. Başlarda kepek zannedip clearman ve head&shoulders şampuanlarını kullanmaya başladım. Bir yıl aradan sonra konunun kepek olmadığını fark ettim çünkü duştan sonra saçımı kuruladığımda anında beyaz dökülmeler yaşıyordum. Deri doktorlarının söylediklerine göre kepek 2-3 gün aradan sonra oluşur ama egzama ıslak saçtan sonraki kuru ciltte meydana gelir. Egzamanın en büyük belirtileri kulak arkasında kaşıntı, özellikle de erkeklerde göğüs ortasında kaşıntı ve burun çevresi ile göz altında deri dökülmesiyle başlamakta.
Cilt doktorlarının önerdiği iki tedavi ilacı var. Birincisi momecon egzama kremi, gayet başarılı buldum. Haftada 3 kez arayla alın, göz altı ve burun üstüne uygulayın bir süre kaşıntıyı tutuyor, yüzdeki deri dökülmesine bir süre engel oluyor. Saç için ise momecon losyon önerdiler. Saç losyonu saç için biraz tehlikeli geldi. Normalde direkt uygulanmasını önerirler ama fark ettim ki erkeklerde klasik olarak saç dökülen şakak üstü bölgelerde hızlı saç dökülmesi meydana geldi. Bu yüzden önce elime döküm sonra parmak uçlarım ile saçımı yavaş yavaş ovdum. Saçlarını bu losyon yüzünden dökülmeye uğrayabiliyor ben bunu tavsiye etmiyorum. 2021 yılına yaklaştığımda Kıbrıs'ta açılan bir fuarda vichy dercos ile tanıştım. Çok iyi bir şampuan ve fiyatını hak ettiğini düşünüyorum çünkü çevremde 3 kişinin egzama sorununu çözdü ama bana etki etmedi hatta daha çok kaşınmama sebep oldu. Sonradan anladım ki şampuanın özelliği saç dersinin yağ/kuru oranına göre değişiyormuş. Ve kullanan arkadaşlarımın yorumlarında bu şampuanı eğer bırakırlarsa tekrardan başlayacağını söylemişlerdi.
Tarihler 2023 yılını gösterdiğinde hala bu sorun ile uğraşıyordum ve araştırmadığım ürün kalmadı. Bir gün eczaneye girdim başka sebepten dolayı. Eczacı tanıdıktı ve bu durumu da anlattım. Kendileri bu vakaları çok sık görüyorlar bu yüzden doktorların aksine eczaneden ürün alan hastaların yorumlarına göre hareket ediyorlar. Bu eczacı ise bana novocrin plecenta önerdi. Bu şampuan saç dökülmesine karşı bir şampuan olarak piyasada bulunuyor. Tamamen bitkisel bir ürün. Momecon egzama losyonu sonrasında dökülen saçlarım için iyi geleceğini düşündüm. Aynı zamanda kepek karşıtı egzama karşıtı özelliği de mevcut. Duş sonrası saça hacim özelliği bırakıyor ve saç derilerinde iyi bir temizlik sunuyor. Yıllarca öğrendiğim tek bir şey varsa saçın alıştığı şampuandan vazgeçmemek. Bu şampuana geçmek benim için biraz zor oldu fakat şu an hala kullanmaktayım. İlk aylar egzamayı azalttı ama henüz bitirmiş değildi. En son ilkel bir yol ile çözümü buldum. Banyo masaj tarağı işimi çözdü. Binlerce lira harcadıktan sonra 3 liralık banyo tarağının işimi çözmesi gerçekten saatlerce düşündürdü. Saç derilerinde bulunan kan hücrelerini canlandırmak saçın kendine gelmesini sağlıyor. Eğer alırsanız canım acıyor falan demeyin saç derisine iyice uygulayın. Bu yöntem ile çevremden "saçındaki beyazlık sorununu çözmüşsün" yorumlarını sık sık duydum.
Bu süreçte asla ama asla bioblas, Elidor, elseve, dove tarzında kimyasal bulunduran şampuanlar kullanmıyoruz. Şampuan almak isterseniz ilk tercihiniz eczaneden yana olsun. Web alışveriş sitelerinde onaylanmamış satıcıların sattığı ürünlerin çoğunluğunda doldurma şişe ve kimyasal sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Son olarak denememe gerek kalmadı ama cosmed markasının saç losyonununu önerenler de oldu gayet iyi olduğunu duymuştum merak eden deneyebilir. Bu süreçte en büyük etken olan stres ve sinir hastalıklarınızı arka plana atmalısınız çünkü egzamanın temelinde stres yatmaktadır. Gelecek kaygısı, sağlık sorunları, arkadaş ilişkileri derken yıprandığımı fark etmiştim. Şu an tüm dertlerimden arındım ve yüzüm bile parlıyor artık. Hiçbir şey kendinizden değerli değil. Sağlığınızdan değerli değil. Saçlarınız döküleceğine insanlar hayatınızdan dökülsün umursamayın.
Hocam kaş egzaması için önerin var mıdır? 3 yıldır gezmediğim doktor kalmadı.