Konudaki mesajları okuyunca daha bir stres oldum.Gerçekten çok zor bir durum. Stres bunların en başında geliyor zaten.
Detaylar
Kim cevapladı?2017 lise yıllarımdan beri egzama ile mücadele ediyorum. Sizlere bu süreçte hangi yollarımı izlediğimi ve bu illet deri hastalığından nasıl kurtulduğumu anlatacağım. Başlarda kepek zannedip ClearMan ve Head&Shoulders şampuanlarını kullanmaya başladım. Bir yıl aradan sonra konunun kepek olmadığını fark ettim çünkü duştan sonra saçımı kuruladığımda anında beyaz dökülmeler yaşıyordum. Deri doktorlarının söylediklerine göre kepek 2-3 gün aradan sonra oluşur ama egzama ıslak saçtan sonraki kuru ciltte meydana gelir. Egzamanın en büyük belirtileri kulak arkasında kaşıntı, özellikle de erkeklerde...
Bu tarz bir konu var. Arkadaşın yazıklarına bak, belki işine yarar.
- Makaleler
- 7
Hocam ellerimi sürekli yıkıyorum sabunla. Yani hani çok yıkıyorsun tahriş olmuş diyen de oldu. Ama ilk defa egzama oldu sanırım.
Yanınızda sürekli olarak nemlendirici bulundurun. Egzama olan bölgeleri çok sıcak ve çok soğut sularda bekletmeyin.
badyguard14
Uzman
Arkadaşlar sol elimde iki parmağımın arası çatlamıştı soğuktan, daha sonra yavaş yavaş elime yayılmaya başladı. Aşağıdaki krem egzamaya iyi geliyormuş 2 gündür onu sürüyorum ama pek de bir etki etmiyor gibi. Başka ne önerebilirsiniz? Bu durumu yaşayan arkadaşlar ne önerebilirler? Ellerimi çok sık yıkayan birisiyim, bu yüzden mi oluyor? Yarın sabah randevu alacağım.
Eki Görüntüle 101948
Şu anda fotoğraf çekemiyorum ama örnek bir görsel ekledim yukarıda, aynen böyle elim şu anda.
Aynı sorunu bende sürekli yaşıyorum bir aile hekiminin yazdığı krem çözmüştü benim sorunumu "excipial lipo" adı.
Herkes farklı bir krem önerdi. Herkese teşekkürler. En kısa zamanda doktora görünüp bu durum ile ilgili süreci buradan aktaracağım. İyi geceler herkese.Aynı sorunu bende sürekli yaşıyorum bir aile hekiminin yazdığı krem çözmüştü benim sorunumu "excipial lipo" adı.
- Makaleler
- 7
Herkes farklı bir krem önerdi. Herkese teşekkürler. En kısa zamanda doktora görünüp bu durum ile ilgili süreci buradan aktaracağım. İyi geceler herkese.
Bu durumu doktorunla uzun uzun konuş. Ben resim çekip sürekli gösteriyordum 20 doktordan fazla gezdim ve derdimi dinleyecek 1 doktor bulunca sorunlarım çözülmeye başladı. Korkacak bir şey yok. Derdini dinlecek bir babayiğit bul yeter.
Benzer bir sorun birkaç yıldır bende de var. Doktora gittik, krem falan yazdı ama hiçbir işe yaramıyor. Hava buz gibi olduğu için ve sürekli el yıkamak zorunda kalındığı için etkisi olmuyor. Attığınız görselin birkaç kat fazlası oluyordu önceki yıllarda, şu anda yavaş yavaş yeniden olmaya başladı. Kamera net çekmediği için pek belli olmuyor ama kırmızı yerler kesik halinde.
mete01 11
Bilgin
Bu fotoğraftaki bir çeşit steroit ve en güçlü steroit. Hocamız bize pratisyen doktor olacağımız halde bilip bilmeden hiçbir hastaya yazmayın. Hatta siz hiç yazmayın derken senin çıkıp bu ilacı kullanman... Takdire şayan.
Ayrıca nereden biliyorsunuz egzema olduğuna ya tinea dediğimiz mantarlardan biri ise çok çok daha da kötü hale getirirsiniz.
Kullanma ilacı git doktora yani.
Ayrıca nereden biliyorsunuz egzema olduğuna ya tinea dediğimiz mantarlardan biri ise çok çok daha da kötü hale getirirsiniz.
Kullanma ilacı git doktora yani.
Şehsuvar Kementoğlu 2
Başarılı
Bende yıllardır var ama uzun süredir yok, bağışıklığını iyi tutup herhangi bi kimyasal, deterjan, asidik şeylerle temas etmemen lazım en önemlisi de stres. Çıktığı zaman dermovate'ın merhem olanını sürüyorum kademe kademe 2-3 gün ince tabaka şeklinde yatmadan önce sürüyorum. Kuruyana kadar temas etmemen lazım hiçbi şeyle. Normal krem gibi sürmeyeceksin yani ince tabaka sürüp kuruyana kadar bekleyeceksin. O yüzden yatmadan en iyisi. Bİr kaç güne hiçbi şey kalmıyor. Bu ilacın merheminin egzamayı bu şekilde geçirmemesinin mümkünatı yok. Merhem olanı alıp dediğimi uygula
Greatest
Uzman
Hocam ülkede stresten uzak olmak için ölmek gerekiyorEgzama genellikle stres kaynaklı vücudun ürettiği bir rahatsızlıktır, ilaçlar ile bastırılabilir, ancak kişiyi ömür boyu bırakmaz. Egzema tekrar geldiği zaman ilaç kullanacaksınız ve stresten uzak olacaksınız hocam.