360 mm sıvı soğutma ile bir oyuna girdiğim zaman 75 derecelerde başlayıp kasa içi ısındıkça 90 derecelere çıkan bir işlemciye sahibim. Ryzen 7 9800X3D kullanıyorum. Kasanın ön tarafında 3 tane Rampage fan var. Kalitesini bilmiyorum. Sistemimde egzoz fanı yok. Egzoz fanı ile epey bir düşüş yaşayacağımı düşünüyorum. Fanlara baktığım zaman 250 TL'ye de fan var, 1.500 TL'ye de fan var. Farklarını bilmiyorum. Ortalama kalitede bir fan öneriniz var mı? Ekstra bir öneriniz var mıdır?

360 mm sıvı soğutma ile bir oyuna girdiğim zaman 75 derecelerde başlayıp kasa içi ısındıkça 90 derecelere çıkan bir işlemciye sahibim. Ryzen 7 9800X3D kullanıyorum. Kasanın ön tarafında 3 tane Rampage fan var. Kalitesini bilmiyorum. Sistemimde egzoz fanı yok. Egzoz fanı ile epey bir düşüş yaşayacağımı düşünüyorum. Fanlara baktığım zaman 250 TL'ye de fan var, 1.500 TL'ye de fan var. Farklarını bilmiyorum. Ortalama kalitede bir fan öneriniz var mı? Ekstra bir öneriniz var mıdır?
Egzoz fanı hava akışını temel taşı. O olmadan kasanın içindeki sıcak hava nasıl tahliye edilecek.

Sıvı soğutma ile o sıcaklık değerlerin biraz yüksek. Rampage fanların RPM değerini ve hava akış CFM değerini araştırıp kontrol edin. 1200RPM değerine sahip bir fan ise tat vermez. Sıvı soğutmanın markası nedir? Thermalright fan alabilirsin.

Bende ki kasa kasanın ön tarafındaki Rampage fanları kaliteli fanlar değil. Parça satın alırken Thermaltake kasanın kendi fanları çıkacağını umarken Rampage eklenmiş.

Xigmatek Frozr-O 2 360MM sıvı soğutma kullanıyorum. Hattaha 1 senedir de sıvı soğutmanın kablosu CPU_FAN'a takılıymış, dün düzelttim.

Hattaha 1 senedir de sıvı soğutmanın kablosu CPU_FAN'a takılıymış.

Sıvı soğutmanın pompa kablosunu CPU_OPT ya da PUMP soketine bağlayacaksınız fanları da CPU_FAN kısmına bağlanacak. Pompa soketi yoksa, pompayı CPU_FAN soketine bağlayıp BIOS'tan tam devir dönmesini sağlayacaksın, fanları da SYS_FAN soketine bağlayabilirsin. Thermaltake kasadan Rampage fan çıkmaz, iade etmeniz gerekirdi. Kasaya egzoz fanı ekleyin, sıcaklık değerlerini gözlemleyin. Sıvı soğutmanın radyatör fanlarını da kitapçığından kontrol edin, RPM hızı düşük ise değiştirebilirsin. Rampage fanları Google lens ile arattıp teknik özelliklerine ulaşın.