Merhaba... Kendimi bildim bileli arabaların kendine ve araba sürmeye aşırı bir ilgim var. 18 yaşımı yıllardır sabırsızlıkla bekliyorum ehliyet için ve iyice az kaldı. Kalan süre azaldıkça zaman yavaş geçiyor gibi geliyor, son 1 buçuk ay kaldı 18'in dolmasına.
Öncelikle, 18'imi doldurduğumda direkt kursa yazılsam, kalma vs. olmayacağını düşünerek ehliyeti ortalama ne kadar sürede alıyoruz?
Diğer bir sorum da kursa 18'i doldurmadan yazılabiliyor muyuz? En azından sınav olmaz ama dersleri önceden almak vb. bir durum olabiliyor mu?
Ehliyetin tamamen cüzdanına girmesi 1-1,5 ay kadar falan sürüyor olması lazım. Derslere katılma zorunluluğun yok. Ancak parkuru ve prosedür gereği kuralları öğrenmen adına en az 1-2 defa derslere gitmeni öneririm.
Manuel almanı öneririm. Manuel ehliyetiyle hem otomatik, hem manuel kullanılıyordu hatırladığım kadarıyla. Ama otomatik ehliyetiyle, manuel kullanamıyorsun öyle biliyorum.
Yazıldığın yerin yoğunluğuna bağlı. Ben 4 ayda alabildim. Ekim sonu yazıldım Şubat'ta aldım. Kimisi daha kısa sürüyor. Arkadaşım 1 ayda alabilmişti. Yazılmıştı aynı hafta yazılıya girmişti oradan da 1 hafta ders alıp sonraki hafta da direksiyon sınavına girmişti.
Manuel almanı öneririm. Manuel ehliyetiyle hem otomatik, hem manuel kullanılıyordu hatırladığım kadarıyla. Ama otomatik ehliyetiyle, manuel kullanamıyorsun öyle biliyorum.
Manuel alıp, almayacağınızı belirtmemişsiniz konunuzda. Bende daha yararlı olabileceğini düşündüğüm için naçizane bir öneri yaptım. Ehliyet alma konusuna, bambaşka alakasız bir yorum yapmadım. İyi sosyaller.