tech_tr

Uzman
Ehliyet için sağlık raporu nereden ve nasıl alınır? Sağlık ocağından alabiliyor muyuz? Sağlık raporu için gereken bir şey var mı? Direkt gidip alabiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlık ocağına gidiyorsun. Zart zurt bir muayene oluyorsun aile hekimine. 5-10 dakika sonra e devletine sağlık raporu düşüyor. Sonrasında çıktısını alabilirsin gerek duyarsan. Ancak ehliyet kursuna gittiğinde e devletinde olduğu için onlar görecek zaten.
E-devletten kişisel sağlık bilgi formu doldurmam gerekiyormuş. Doğru mu?

E-devletten kişisel sağlık bilgi formu doldurmam gerekiyormuş. Doğru mu?
Evet onu yaptıktan sonra görünüyorsunuz o size yönlendirme yapıyor. Sağlık bakanlığına 250 TL bayılıyorsunuz sonra rapor sisteme düşüyor. 2 ay önce aldım ehliyeti oradan biliyorum.

e-Devlet'ten kişisel sağlık bilgi formu doldurmam gerekiyormuş. Doğru mu?

Evet öyle bir şey vardı galiba. 4 ay oldu unutmuşum ben de. Ama önce sağlık ocağına gitmen gerekiyordu sanırım. Muayeneden sonra o dediğiniz doldurmaya açılıyor diye hatırlıyorum. Sağlık ocağında yönlendirir hekimin.

Evet onu yaptıktan sonra görünüyorsunuz o size yönlendirme yapıyor. Sağlık bakanlığına 250 TL bayılıyorsunuz sonra rapor sisteme düşüyor. 2 ay önce aldım ehliyeti oradan biliyorum.
Hocam güncel boy/kilo bilgimi bilmiyorum. Kan grubumu hiç bilmiyorum. Birde şu an üniversitede hazırlık okuyorum. Öğrenim durumunu yüksekokul ve üzeri girmem gerekiyor değil mi? Okulu/sınıf yazan yere de üniversitenin adını mı yazacağım?

Son olarak bu formu sağlık ocağına gittiğimde doldurabilir miyim? Çünkü dediğim gibi gerekli bilgileri bilmiyorum.

@Th3RealKayseriLee
@Michael MYERS

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-12-16-21-28-16-493_tr.gov.turkiye.edevlet.kapisi-edit.webp
    Screenshot_2025-12-16-21-28-16-493_tr.gov.turkiye.edevlet.kapisi-edit.webp
    85,5 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Hocam güncel boy/kilo bilgimi bilmiyorum. Kan grubumu hiç bilmiyorum. Birde şu an üniversitede hazırlık okuyorum. Öğrenim durumunu yüksekokul ve üzeri girmem gerekiyor değil mi? Okulu/sınıf yazan yere de üniversitenin adını mı yazacağım?

Son olarak bu formu sağlık ocağına gittiğimde doldurabilir miyim? Çünkü dediğim gibi gerekli bilgileri bilmiyorum.
Öncelikle kan grubunu öğrenmek için kan testi yaptıracaksın o zaman sağlık ocağında.

Hocam güncel boy/kilo bilgimi bilmiyorum. Kan grubumu hiç bilmiyorum.
Onları orada ölçüm yaptırıp öğrenin yanlış olmasın.
Birde şu an üniversitede hazırlık okuyorum. Öğrenim durumunu yüksekokul ve üzeri girmem gerekiyor değil mi?
Hangi durumdaysanız önlisans lisans onu yazın.
Okulu/sınıf yazan yere de üniversitenin adını mı yazacağım?
Evet.