emre259

Uzman
İyi sosyaller.

2 ay önce kadar motorsiklet için ehliyet kursuna yazılmıştım. Bu ay sonu direksiyon sınavım vardı ve kurs benden 1750 TL sınav ücreti istedi. Ben özellikle öğrenci olduğumu belirttim ve ödemeyi reddettim, gittim MEB'in ibanına resmi ücret olan 1350 TL'yi attım. Bunun üzerine kurstaki yetkili bayan beni bu ay sınava sokmayacağını, tarihin gecikeceğini, sözde "yoğunluktan olduğunu" emrivaki yaparak bana söyledi. Anladım tabii. Haraç alamayınca bu yola başvurdular. Şimdi ben ehliyetimi alana kadar bir şey yapmak istemiyorum ancak gerçek sonuç alabileceğim bir yol var mı bu haraç kesen sözde "kurs" için?

Son düzenleyen: Moderatör:
1750₺ ödeseydim bu ay sonu girektim fakat 1350₺ ödeyince neden gecikme oluyor, şeklinde konuştun mu?
Cimer üzerinden şikayet edebilirsin.
Dedim, kıvırdı kurs takvimine göre sarkabileceğini belirtiyoruz gibi fasa fiso yanıtlar verdi. Bunlara rağmen sakinliğimi korumaya çalıştım kapattım sonra.

Istedigin kadar sikayet et. Minareyi calan kilifini hazirlar. Kota vs. bahanelerle savunmalarini yaparlar merak etme. Ayrica keske arastirsaydin girmeden once. B ehliyet icin neredeyse tum surucu kurslarini tek tek aradim ve yorumlarina bakmistim.
En acı tarafı tanıdık vasıtasıyla kayıt olmam. Pişmanım ama artık çok geç tüm parayı bayıldım. Kayıt olacakların kesinlikle didik didik araştırmasını tavsiye ediyorum. Ehliyeti alayım olumsuz incelememi yazacağım zaten.

Istedigin kadar sikayet et. Minareyi calan kilifini hazirlar. Kota vs. bahanelerle savunmalarini yaparlar merak etme. Ayrica keske arastirsaydin girmeden once. B ehliyet icin neredeyse tum surucu kurslarini tek tek aradim ve yorumlarina bakmistim.
Onu savunurlar anladımda 1750 tl gibi bir ücret istemelerini nasıl savunacaklar onu düşünüyorum. Normalden 400 tl fazlası.

En acı tarafı tanıdık vasıtasıyla kayıt olmam. Pişmanım ama artık çok geç tüm parayı bayıldım. Kayıt olacakların kesinlikle didik didik araştırmasını tavsiye ediyorum. Ehliyeti alayım olumsuz incelememi yazacağım zaten.

Onu savunurlar anladımda 1750 tl gibi bir ücret istemelerini nasıl savunacaklar onu düşünüyorum. Normalden 400 tl fazlası.
Bize surucu kursu neyse fiyati onu soyledi ve isterseniz siz veya biz oderiz demislerdi samimi olarak. Ayrica bu olayi cok iyi hatirliyorum bu ucret farkini alabilme haklari vardi sanirim.

Bize surucu kursu neyse fiyati onu soyledi ve isterseniz siz veya biz oderiz demislerdi samimi olarak. Ayrica bu olayi cok iyi hatirliyorum bu ucret farkini alabilme haklari vardi sanirim.
Bildiğim kadarıyla direksiyon sınavında kalsam tekrar girmem için benden ücret alacaklar fazladan "ders saati" bazında onu biliyorum. Hele bu kurs hayatta affetmez zaten. Fakat ben daha yeni 9000 tl ödeme yapmışım. Ne için verdim bu parayı? Daha neyin açgözlülüğü bu. Sizin kursu da takdir ediyorum.

Bildiğim kadarıyla direksiyon sınavında kalsam tekrar girmem için benden ücret alacaklar fazladan "ders saati" bazında onu biliyorum. Hele bu kurs hayatta affetmez zaten. Fakat ben daha yeni 9000 tl ödeme yapmışım. Ne için verdim bu parayı? Daha neyin açgözlülüğü bu. Sizin kursu da takdir ediyorum.
Direksiyonda 1 kere kaldım. 4-4,5K ödedim.

Onlarin yaptigi cakallik. En iyisi sinavini gec ve sonrasinda ise yasadiklarinu aynen google haritada puanlarken yaz. Bizim kurs cidden cok iyiydi o yonden. Para onemli degildi onlar icin prestij onemliydi. Sen o ehliyeti alana kadar birakmiyorlar. xD Tek seferde gectim tabi sinavlari kimseye yuk olmadim.

Direksiyonda 1 kere kaldım. 4-4, 5K ödedim.

Bu sefer de kalma bak sakin ol ve stressiz gir sinava. O kursun cakalligini at kafandan al ehliyetini. Cok kafaya takarsan olmaz, elin ayagina dolasir yanlış yapabilirsin. Sinavdan 1 saat once git oraya izle boylece heyecani ve stresini atarsin. 1 saat onceden gidip boyle atmistim stres ve heyecanimi.