Arkadaşlar merhaba, direksiyon dersi alıyorum ve yakında sınavım var. Kavşaklarda ya da araçla karşılaşınca çok panik oluyorum. Dönel kavşağa girerken sanki araçlar bana çarpacakmış gibi geliyor rahat rahat geçemiyorum hep kasıntı halindeyim. Sınava giren ya da sürüş tecrübesi olanlar varsa bana bu konuda tavsiye verebilirler mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Yaşar Portakal
Başarılı
Bu korku sürmeye alışınca geçiyor. Yoğun trafik göz korkutucu gelebilir ve karşıdan gelece potansiyel hataları düşünüyorsun ama unutma onlar da senin gibi sürücüler. Şu an tek yapman gereken ezberlediğin güzergahı komisyon eşliğinde güzelce bitirmen. Ehliyeti aldıktan sonra o korku geçecek.
Ehliyetim 7 yıllık.
Ehliyetim 7 yıllık.
Sinyal gibi şeyler hariç büyük hatalar yapmıyorum öncesinde de kullandığım için halledebiliyorum. Araçla karşılaşınca ya da kavşaklarda, dönmem gereken yerlerde direksiyonu çok kötü kullanıyorum. Hızımı iyi ayarlayamıyorum. Birde eğitim/sınav aracı olduğu için insanlar çok sıkıştırıyor kısacası saygı duymuyor bu daha da çok zorlaştırıyor. Biraz döner kavşaklarda çalışmam gerek sanırım.Bu korku sürmeye alışınca geçiyor. Yoğun trafik göz korkutucu gelebilir ve karşıdan gelece potansiyel hataları düşünüyorsun ama unutma onlar da senin gibi sürücüler. Şu an tek yapman gereken ezberlediğin güzergahı komisyon eşliğinde güzelce bitirmen. Ehliyeti aldıktan sonra o korku geçecek.
Ehliyetim 7 yıllık.
Yaşar Portakal
Başarılı
Sinyal vermemek büyük bir hata. Vermezsen kalıyorsun.Sinyal gibi şeyler hariç büyük hatalar yapmıyorum öncesinde de kullandığım için halledebiliyorum. Araçla karşılaşınca ya da kavşaklarda, dönmem gereken yerlerde direksiyonu çok kötü kullanıyorum. Hızımı iyi ayarlayamıyorum. Birde eğitim/sınav aracı olduğu için insanlar çok sıkıştırıyor kısacası saygı duymuyor bu daha da çok zorlaştırıyor. Biraz döner kavşaklarda çalışmam gerek sanırım.
N2mYoqh
Uzman
Arkadaşlar merhaba, direksiyon dersi alıyorum ve yakında sınavım var. Kavşaklarda ya da araçla karşılaşınca çok panik oluyorum. Dönel kavşağa girerken sanki araçlar bana çarpacakmış gibi geliyor rahat rahat geçemiyorum hep kasıntı halindeyim. Sınava giren ya da sürüş tecrübesi olanlar varsa bana bu konuda tavsiye verebilirler mi?
Dostum karşıda ki sürücü de elbette kendini riske atmak istemez öncelikle yapman gereken sakin olmak stresli araç sürüşü ciddi kazalara sebebiyet veriyor. Dönüşlerde biraz daha yumuşak ol sinyallerini mutlaka kullan ki araçlar senin hareketine göre ilerleyecek bu nedenle acele etme eğer ciddi anlamda panik yapıyorsan bu sınava henüz girme kendini topla psikoljik olarak hazır olduğunda o direksiyon başına geçmeni tavsiye ederim.
- Makaleler
- 1
Araba süre süre heyecanını yeniyorsun, trafik sırf arkandaki adam geçmek için kornaya bastı diye panik yapman gereken bir ortam ve süreç değil, öyle bir lüksün yok.
Senin veya başka bir şoförün yapacağı en ufak bir hata, maddi ve manevi hasara sebep olabilir, hazır değilsen sınava girmek için acele etme, ilk önce derslerini bitir gerekirse ek ders al.
Her trafiğe çıktığında yapman gereken tek şey iki elinle direksiyonu tutup şeridinde sakince ilerlemek ve aynalarını kontrol etmek.
Trafiğe her çıktığında karşındaki şoförlere budala muamelesi yapıp, "bu kadar da olmaz, bunu da yapmaz!" diyebileceğin olaylara karşı hazırlıklı olmalısın çünkü olumsuz olaylara karşı bu şekilde kendini hazırlayabilirsin.
Senin veya başka bir şoförün yapacağı en ufak bir hata, maddi ve manevi hasara sebep olabilir, hazır değilsen sınava girmek için acele etme, ilk önce derslerini bitir gerekirse ek ders al.
Her trafiğe çıktığında yapman gereken tek şey iki elinle direksiyonu tutup şeridinde sakince ilerlemek ve aynalarını kontrol etmek.
Trafiğe her çıktığında karşındaki şoförlere budala muamelesi yapıp, "bu kadar da olmaz, bunu da yapmaz!" diyebileceğin olaylara karşı hazırlıklı olmalısın çünkü olumsuz olaylara karşı bu şekilde kendini hazırlayabilirsin.