Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Planlarda değişikliğe gidip ekran kartı yerine motor almayı düşünüyorum ama şöyle bir şey var, motoru alınca ehliyete para kalmıyor. Uzun bir süre boyunca ehliyetsiz kullanmam gerekebilir. (1-1.5 ay). Bu sürede eğer ehliyetsiz yakalanırsam ne kadar ceza yerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ehliyetsiz araç kullanmanın sonucunda hakkınızda yalnızca idari para cezası verilmez. Bu eylem aynı zaman TCK m.179/2'de düzenlenen trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçunu da oluşturur.

Hem trafikteki diğer insanların hem de sizin sağlığınız ve güvenliğiniz açısından böyle bir davranışta bulunmayın, özenmeyin, düşünmeyin.
Planlarda değişikliğe gidip ekran kartı yerine motor almayı düşünüyorum ama şöyle bir şey var, motoru alınca ehliyete para kalmıyor. Uzun bir süre boyunca ehliyetsiz kullanmam gerekebilir. (1-1.5 ay). Bu sürede eğer ehliyetsiz yakalanırsam ne kadar ceza yerim?

Surene 18k, eger surdugun aracin ruhsati senin uzerine degilse 18kda ruhsat sahibine kesiliyor. Ruhsat sahibi sen isen sadece 18k.

Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 12.977 TL. Motorun trafikten men edilir ve tekrar yakalanırsan adli süreç başlar.

2024 ceza tutari oyle hocam fiyatlar guncellendi yeni ucret 18.678

Surene 18k, eger surdugun aracin ruhsati senin uzerine degilse 18kda ruhsat sahibine kesiliyor. Ruhsat sahibi sen isen sadece 18k.

2024 ceza tutari oyle hocam fiyatlar guncellendi yeni ucret 18.678

Motoru kendi üstüme alacağım. O zaman sadece 18 bin kesilir değil mi? Trafikden men vb. söz konusu olur mu?

Motoru kendi üstüme alacağım. O zaman sadece 18 bin kesilir değil mi? Trafikden men vb. söz konusu olur mu?

Evet oluyor, ceza yazip seni tekrar motorunla yollayamayacaklari icin motorun baglanir.

ayrica ehliyetsiz bir olaya karisirsan veya 2. kez ehliyetsiz yakalanirsan ehliyet alma hakkina belli bir sure el konuluyor diye biliyorum ancak emin degilim aklimda oyle kalmis yanlış olabilir.

İnternette 27k gözüküyordu. Evet ehliyet daha mantıklı bu fiyata göre ama o parayı bir anda verebilecek gücüm yok. Ya motoru alacağım 1-2 ay yatacak. Ya da kullanacağım.

Sürücü kurslari odeme acisindan kolaylik sagliyor. Ben yakin zamanda 18e girdim girdigim gibi gidip b ve A2'ye beraber yazildim. Dogrusu ilk birini aliyorsun ikincisinde kurs tarafinda daha hizli yardimci oluyorlar.
Kurstan kursa degisiyordur belki ama sinava girecegin zamana kadar kurs parasini odedigin surece sıkıntı olmuyor bende b manuel icin kurs ucreti 15kydi 5K 5k oduyorum.

Ama ehliyet harci, sinav parasi vs taksit sansin yok.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şöyle dedi:
Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 18.677 TL. Sürücü belgesiz araç kullanmanın cezası 40 bin TL olacak. Geçici geri alındığı halde araç kullanmanın cezası 200 bin TL. İptal edildiği halde kullanana 300 bin TL yazılacak....

egm.gov.tr

Acele etseniz iyi olur. @Koneko Toujou :P

Sürücü kurslari odeme acisindan kolaylik sagliyor. Ben yakin zamanda 18e girdim girdigim gibi gidip b ve A2'ye beraber yazildim. Dogrusu ilk birini aliyorsun ikincisinde kurs tarafinda daha hizli yardimci oluyorlar.
Kurstan kursa degisiyordur belki ama sinava girecegin zamana kadar kurs parasini odedigin surece sıkıntı olmuyor bende b manuel icin kurs ucreti 15kydi 5K 5k oduyorum.

Ama ehliyet harci, sinav parasi vs taksit sansin yok.

Onu bir araştırayım o zaman