Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Planlarda değişikliğe gidip ekran kartı yerine motor almayı düşünüyorum ama şöyle bir şey var, motoru alınca ehliyete para kalmıyor. Uzun bir süre boyunca ehliyetsiz kullanmam gerekebilir. (1-1.5 ay). Bu sürede eğer ehliyetsiz yakalanırsam ne kadar ceza yerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ehliyetsiz araç kullanmanın sonucunda hakkınızda yalnızca idari para cezası verilmez. Bu eylem aynı zaman TCK m.179/2'de düzenlenen trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçunu da oluşturur.

Hem trafikteki diğer insanların hem de sizin sağlığınız ve güvenliğiniz açısından böyle bir davranışta bulunmayın, özenmeyin, düşünmeyin.
Hangi ehliyete yazilacaksan yasin tutuyorsa cevrendeki kurslarla gidip yuz yuze konusmani oneririm.
Buyuksehirde yasiyorsan zaten ehliyeti alman minimum 2-2.5 ay.

Yaşadığım yerde ehliyet kursları var ama biraz tuzlular. Bir de bunlar franchise gibi şubeler. Motor eğitimi sadece ana şubelerde var onlar da nerede bilmiyorum

Ehliyetsiz araç kullanmanın sonucunda hakkınızda yalnızca idari para cezası verilmez. Bu eylem aynı zaman TCK m.179/2'de düzenlenen trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçunu da oluşturur.

Hem trafikteki diğer insanların hem de sizin sağlığınız ve güvenliğiniz açısından böyle bir davranışta bulunmayın, özenmeyin, düşünmeyin.

Son düzenleme:
Çözüm
Yapmayın derim. İlk motorunuz olacaksa o motor kayıp düşecek zaten. Üstüne bir de eğer kaza yaparsanız haklı olsanız bile otomatik olarak haksız konumuna düşüyorsunuz.

Ehliyetsizken motorla kaza yaptım, haklı olan bendim ama ehliyetim olmadığı için bir şey yapamadım. Karşı tarafın zararını (20.000 TL) kapatacaktık polise vermesin diye ama adam ayrıyeten bana da 20k vermezseniz şikayet ederim sizi dedi. Mecbur 40k verdik. Sıkıntı oluyor yani. Bence ekran kartınızı alın oyunlara devam edin. :)

Eğer merkezde değil de kırsal kesimlerde süreceksiniz polisin vicdanına kalmış bir şey ben kırsal kesimde araba sürerken polis görse bile bir şey demiyor. Ama şehir merkezinde affetmezler.

İzmir'in en merkezi yerlerinden geçeceğim. O yüzden sıkıntı. Kendi semtimde olsa sadece motorla geçebileceğim dar sokaklar biliyorum atlatmam kolay ama diğer yerler sıkıntı

Ehliyet almanız daha uzun sürebilir. 2 ay bence kısa denebilecek bir sure.
Su anda hayatınızı motorsuz surdurebildiginize gore motor şart değil.
Bunun dışında kredi çekebilir, birilerinden borç alabilirsiniz. Fazladan 18k ödemeye raziysaniz bu daha mantıklı gibi.

Hocam kredi kartım yok. Belki Enpara'dan kart çıkartıp onunla bu dediğinizi yapabilirim.

Yapmayın derim. İlk motorunuz olacaksa o motor kayıp düşecek zaten. Üstüne bir de eğer kaza yaparsanız haklı olsanız bile otomatik olarak haksız konumuna düşüyorsunuz.

Ehliyetsizken motorla kaza yaptım, haklı olan bendim ama ehliyetim olmadığı için bir şey yapamadım. Karşı tarafın zararını (20.000 TL) kapatacaktık polise vermesin diye ama adam ayrıyeten bana da 20k vermezseniz şikayet ederim sizi dedi. Mecbur 40k verdik. Sıkıntı oluyor yani. Bence ekran kartınızı alın oyunlara devam edin. :)

Hocam şöyle bir şey var. Kaza sonrası polisler geldiğinde tutanak tutulursa eğer siz ehliyetsizlik cezası yedikten sonra normal ehlliyetiniz var mış gibi muamele görürsünüz. Haklı olan siz olduğuna eminseniz arada bir şeyler olmuş demektir.

Hocam şöyle bir şey var. Kaza sonrası polisler geldiğinde tutanak tutulursa eğer siz ehliyetsizlik cezası yedikten sonra normal ehlliyetiniz var mış gibi muamele görürsünüz. Haklı olan siz olduğuna eminseniz arada bir şeyler olmuş demektir.
Kaza anında arabanın masrafını ödeyin yeterli demişti. Ehliyetsizlikten çok daha az miktarda para ödeyeceğimiz için tamam dedik geçtik. Daha sonrasında bi o kadar daha para isteyince verdik geçtik. Zaten yediğim ceza yine daha yüksek oluyordu.